De zorg voor onze cliënten en de veiligheid van onze medewerkers staat voorop. Daarom nemen we maatregelen die erop gericht zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken. We volgen hierin de landelijke richtlijnen. Om u goed en snel te informeren over de actuele maatregelen binnen Daelzicht is deze pagina ingericht.

  • De overheid heeft ingrijpende maatregelen genomen om verspreiding van het virus tegen te houden. Ondanks de landelijke maatregelen zien we (ook regionaal) een toename in het aantal besmettingen.  
  • Inmiddels zijn binnen Daelzicht ook een aantal cliënten besmet met het coronavirus en van hen zijn er ook een aantal aan de bijkomende complicaties overleden.
  • We leven mee met allen die in deze zware tijd een dierbare hebben verloren. 
  • Op het moment dat een cliënt positief getest is op het coronavirus brengen we de cliëntvertegenwoordigers van de betreffende woonlocatie persoonlijk op de hoogte.
  •      

Maatregelen binnen Daelzicht
Daelzicht doet er alles aan om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Daarom hebben we maatregelen genomen.

Klik hier om de actuele maatregelen te lezen (laatste wijziging maatregelen: vrijdag 3 april, 16.50 uur).

Videoboodschap Peter Muijen (Raad van Bestuur)
Bekijk hieronder de nieuwste videoboodschap van Peter Muijen, speciaal voor ouders/verwanten/cliëntvertegenwoordigers (publicatiedatum: vrijdag 3 april).

Er is ook een videoboodschap voor cliënten. Klik hier om de video te bekijken op YouTube.

Hieronder staan de links naar de vorige videoboodschappen:
- 27 maart: video voor ouders/verwanten/cliëntvertegenwoordigers en video voor cliënten.
- 20 maart: algemene video

Mooi initiatief: bestel gratis placemats en fotokaarten
Drukkerij Weemen heeft een mooi initiatief gelanceerd voor zorgorganisaties, bedoeld voor cliënten en hun familie/naasten. Via de website www.verzachteenzaamheid.nl kunnen naasten van onze cliënten gratis personaliseerde placemats en fotokaarten maken, die vervolgens worden opgestuurd naar Daelzicht. Zo worden mensen op een persoonlijke en bijzondere manier in verbinding gebracht in deze bijzondere tijd. Kijk op onze Facebookpagina voor een korte uitleg m.b.t. bestellen.

De Wet zorg en dwang (Wzd) tijdens de Corona-crisis

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over hoe Daelzicht in deze bijzondere tijden omgaat met de regels van de Wet zorg en dwang (ook wel Wzd genoemd). Deze wet gaat over onvrijwillige zorg. Daelzicht volgt, ook nu, de richtlijnen van de overheid. Op de landelijke website www.dwangindezorg.nl/wzd/wzd-en-coronacrisis staat hoe zorgaanbieders omgaan met de Wet zorg en dwang tijdens de Corona-crisis.

Algemene informatie
Op de website van het RIVM (www.rivm.nl) staat een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag hier niet bij, dan kunt u voor algemene vragen contact opnemen met het gratis telefoonnummer van het RIVM: 0800 – 1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar van 08.00 – 20.00 uur.
  
Informatienummer Corona Daelzicht
Heeft u algemene vragen over de genomen maatregelen binnen Daelzicht?
Bel dan 0475-577337. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 09.00 – 21.00 uur.