De zorg voor onze cliënten en de veiligheid van onze medewerkers staat voorop. Daarom nemen we maatregelen die erop gericht zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken. We volgen hierin de landelijke richtlijnen. Om u goed en snel te informeren over de actuele maatregelen binnen Daelzicht is deze pagina ingericht. 

               
  • De overheid heeft ingrijpende maatregelen genomen om verspreiding van het virus tegen te houden. Ondanks de landelijke maatregelen zien we (ook regionaal) een toename in het aantal besmettingen.  
  •                      
  • Inmiddels zijn binnen Daelzicht ook een aantal cliënten besmet met het coronavirus en van hen zijn er ook een aantal aan de bijkomende complicaties overleden.
  •                      
  • We leven mee met allen die in deze zware tijd een dierbare hebben verloren. 
  •                      
  • Op het moment dat een cliënt positief getest is op het coronavirus brengen we de cliëntvertegenwoordigers van de betreffende woonlocatie persoonlijk op de hoogte.
  •                  

Maatregelen binnen Daelzicht
Daelzicht doet er alles aan om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Daarom hebben we maatregelen genomen.

Klik hier om de actuele maatregelen te lezen (laatste wijziging: vrijdag 29 mei, 16.40 uur).

Videoboodschap Raad van Bestuur (publicatiedatum: vrijdag 29 mei)
Bekijk hieronder de nieuwste videoboodschap van Peter Muijen (Raad van Bestuur). In deze elfde aflevering vertelt Peter over de laatste stand van zaken m.b.t. het coronavirus. Ook zien we een gesprek met Justin, die bij Daelzicht in Heel woont. Justin vertelt over zijn ervaringen in deze coronatijd.

 

Hieronder staan de links naar de eerdere videoboodschappen:
- 22 mei: algemene videoboodschap voor medewerkers, cliënten en hun familie.
- 14 mei: video voor ouders/verwanten/vertegenwoordigers en video voor cliënten.
- 9 mei: video voor ouders/verwanten/vertegenwoordigers en video voor cliënten.
- 1 mei: video voor ouders/verwanten/vertegenwoordigers en video voor cliënten.
- 28 april: extra video voor cliënten.
- 24 april: video voor ouders/verwanten/vertegenwoordigers en video voor cliënten.
- 19 april: video voor ouders/verwanten/vertegenwoordigers en video voor cliënten.
- 10 april: video voor ouders/verwanten/vertegenwoordigers en video voor cliënten.
- 3 april: video voor ouders/verwanten/vertegenwoordigers en video voor cliënten.
- 27 maart: video voor ouders/verwanten/vertegenwoordigers en video voor cliënten.
- 20 maart: eerste (algemene) videoboodschap.

Mooi initiatief: bestel gratis placemats en fotokaarten
Drukkerij Weemen heeft een mooi initiatief gelanceerd voor zorgorganisaties, bedoeld voor cliënten en hun familie/naasten. Via de website www.verzachteenzaamheid.nl kunnen naasten van onze cliënten gratis personaliseerde placemats en fotokaarten maken, die vervolgens worden opgestuurd naar Daelzicht. Zo worden mensen op een persoonlijke en bijzondere manier in verbinding gebracht in deze bijzondere tijd. Kijk op onze Facebookpagina voor een korte uitleg m.b.t. bestellen.

De Wet zorg en dwang (Wzd) tijdens de Corona-crisis

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over hoe Daelzicht in deze bijzondere tijden omgaat met de regels van de Wet zorg en dwang (ook wel Wzd genoemd). Deze wet gaat over onvrijwillige zorg. Daelzicht volgt, ook nu, de richtlijnen van de overheid. Op de landelijke website www.dwangindezorg.nl/wzd/wzd-en-coronacrisis staat hoe zorgaanbieders omgaan met de Wet zorg en dwang tijdens de Corona-crisis.

Informatie van het RIVM
Op de website van het RIVM (www.rivm.nl) staat een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag hier niet bij, dan kunt u voor algemene vragen contact opnemen met het gratis telefoonnummer van het RIVM: 0800 – 1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar van 08.00 – 20.00 uur.

Contact
Heeft u vragen over specifieke situaties?
 Bijvoorbeeld over persoonlijke omstandigheden of de situatie op een woon- of dagbestedingslocatie? Neem dan contact op met de coördinerend begeleider (van de betreffende locatie). We kunnen op onze website helaas niet ingaan op specifieke situaties op woon- of dagbestedingslocaties. We hopen hierbij op uw begrip.

Heeft u algemene vragen over de genomen maatregelen binnen Daelzicht? Bel dan het Corona-informatienummer van Daelzicht: 0475-577337. Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur, en op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur.