Hof van Heel

Daelzicht realiseert een nieuw woon-/zorggebouw met vijftig appartementen op de hoek van de Heerbaan en Rector Driessenstraat in Heel. Dat is de plek van het voormalige klooster, het oude hoofdgebouw van Daelzicht. Dit terrein ligt al enkele jaren braak, maar krijgt nu weer een bestemming. De werkzaamheden voor de nieuwbouw Hof van Heel starten medio januari 2020 en duren naar verwachting anderhalf jaar. 

Wat?
Het nieuwe appartementencomplex krijgt net zoals het oorspronkelijke kloostergebouw een L-vorm, maar dan beduidend kleiner. Eén zijde bestaat uit twee bouwlagen, de andere zijde uit drie. In het gebouw komen vijftig appartementen van elk circa 48 m2 voor individueel gebruik. Dat sluit aan bij de toenemende wens van cliënten om te wonen in een eigen woning met eigen voorzieningen, zoals een badkamer met douche en toilet en als dat mogelijk en wenselijk is ook een eigen keukenblok. Per tien appartementen is er één gezamenlijke huiskamer met balkon.

Afbeelding: vooraanzicht in vogelvlucht, bekeken vanaf de hoek Heerbaan – Rector Driessenstraat.

Waarom?
We vinden het belangrijk dat mensen bij ons fijn kunnen wonen, verblijven en werken. Met ‘Hof van Heel’ zetten we een eerste stap in de ontwikkeling van een meer divers en toekomstbestendig woonaanbod dat beter aansluit op de wensen, behoeften en veranderende zorgvraag van cliënten.  

Wanneer?
De werkzaamheden starten medio januari 2020 en duren naar verwachting anderhalf jaar. De uitvoering gebeurt door aannemer Peters Bouw en Onderhoud. Zij werken van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 16.30 uur. Planningen zijn naar huidige inzichten en kunnen wijzigen als gevolg van het weer en de voortgang van het werk.

Wat zijn gevolgen?
De uitvoerders doen hun best om hinder zoveel mogelijk te beperken, maar overlast in de directe omgeving is onvermijdelijk. Denk aan geluid, stof en trillingen bij de inzet van machines, maar ook extra bouwverkeer.

Vrachtwagens rijden alleen vanuit de richting Panheel naar het werkterrein aan de Heerbaan en weer terug.

Bouwverkeer komt niet in de Rector Driessenstraat en ook niet vanaf de Heerbaan komende vanuit Beegden. Op de Heerbaan komt een in-/uitrit naar het bouwterrein.


Afbeelding: de indeling van het bouwterrein.

Veiligheid, welzijn en zorg voor cliënten staat te allen tijde centraal. Het begeleiden van cliënten tijdens de bouw is altijd maatwerk. Daarvoor maken we gebruik van de specifieke vakkundigheid van ons personeel. De bouwhekken aan de kant van gebouw de Speelman worden afgeschermd met een doek, zodat er geen direct zicht is op de bouwlocatie vanuit de Speelman. Dit om visuele prikkels voor cliënten te beperken. Dit soort afwegingen worden tijdens de bouw steeds gemaakt.

Voor wie?
De appartementen zijn geschikt voor mensen met verschillende zorgvragen. Welke cliënten straks in Hof van Heel gaan wonen, is nu nog niet bekend. Tijdens de bouwfase gaan we dit verder bekijken. We kijken daarbij naar alle cliënten woonachtig op onze locaties in Heel. Uitgangspunt is dat op basis van de hulpvraag van cliënten wordt bekeken wie waar het beste kan wonen. Dit gebeurt altijd in onderling overleg tussen de cliënt, de wettelijke vertegenwoordiger , de netwerkcoach en gedragsdeskundige. Zo zorgen we samen voor een passende woonplek.

Meer weten?
Wilt u via e-mail op de hoogte blijven van de voortgang, onze andere bouwprojecten en ontwikkelingen op het gebied van huisvesting? Meld u dan hier aan voor de digitale nieuwsbrief. U kunt ons ook volgen op Facebook (@Daelzicht).

Heeft u vragen, opmerkingen of klachten? Neem dan contact met ons op via 0475 577777 (algemeen nummer Daelzicht) of nieuwbouw@daelzicht.nl. Natuurlijk kunt u de medewerkers van Peters Bouw en Onderhoud ook gewoon zelf aanspreken.


* De afbeeldingen geven een indruk en zijn geen exacte weergave van de werkelijkheid. Aan de tekeningen kunnen geen rechten worden ontleend.