Manege De Huif

Beweging en plezier tussen de paarden

Huifbedrijden
Voor mensen met een beperking is het vaak zoeken naar een manier om te kunnen bewegen en te ontspannen. Huifbedrijden bij Manege De Huif maakt het mogelijk. Een ritje op de ruggen van twee paarden, liggend op een huifbed, met sfeermuziek op de achtergrond, dat klinkt toch heerlijk. Het huifbedrijden heeft een positief effect op lichaam en geest. Het lopen van de paarden, gecombineerd met de warmte van de dieren voelen als een soepele massage. Het ritje heeft ook een positieve invloed op verschillende lichaamsfuncties. Een betere doorbloeding van het hele lichaam, het activeren van de darmen, het losraken van longslijm, ontspanning van zenuwen en spieren bij spastische of verkrampte mensen. 

Zittend paardrijden
Ook zittend paardrijden voor mensen met een beperking maken we mogelijk. In onze manege of bij mooi weer lekker buiten in de groene omgeving van De Huif.

t Bolderke
Rondtrekken door het Midden-Limburgse land? Voor mensen met een beperking die aan bed zijn gekluisterd of in een rolstoel zitten is dat niet vanzelfsprekend. Manege De Huif heeft een modern ingerichte `zigeunerwagen` met lift, toilet, keukentje, warm en koud water, verwarming, muziek en zelfs een bed. De wagen is zo ingericht dat de passagiers optimaal zicht hebben op de omgeving. Het reisdoel kan in overleg met de chauffeur besproken worden. Met woonwagen t Bolderke wordt de wereld een beetje groter. 

Contact en informatie
Neem voor prijzen en mogelijkheden gerust contact met ons op.

Manege De Huif
Schutteheide 2
6097 HA  Heel
T 0475 577600
manege.dehuif@daelzicht.nl

Sponsoren
Manege De Huif is onderdeel van Daelzicht. Helaas is in de huidige financieringsvormen geen tot weinig ruimte voor projecten als De Huif. Voor een groot deel zijn we afhankelijk van vrijwilligers, sponsoren en donateurs. Uw giften zijn welkom op rekeningnummer NL48 RABO 0104802065 t.n.v. Stichting Daelzicht de Huif. U kunt ook hier een machtigingsformulier downloaden.

 

<<< terug