Klik op de titel en je gaat direct naar het verhaal en de foto's van deze wens


Hartenwens; naar mijn lievelingsclub Ajax

Vorig jaar vroeg mijn jobcoach of ik een hartenwens had. Ik mocht zelf wat verzinnen. Ik bedacht dat het wel leuk zou zijn om mijn lievelingsclub Ajax eens in het echt te zien voetballen. En jawel, 06 december 2014 ging mijn hartenwens werkelijk in vervulling. Ik mocht samen met mijn ouders naar de wedstrijd Ajax-Willem 2, die gespeeld werd in de Arena in Amsterdam.
De wedstrijd begon om 20.45 uur. Omdat we op tijd vertrokken waren hadden we nog tijd genoeg om wat te kijken rondom het stadion en nog lekker wat te eten. Het stadion was prachtig. Heel erg groot. We hadden mooie plaatsen met goed uitzicht op het veld. De wedstrijd was heel spannend. Ajax maakte maar liefs 5 doelpunten en won uiteindelijk met 5-0. Na de wedstrijd zijn we nog naar het supportershome gegaan. Daar heb ik nog een Ajax trainingsbroek gekocht. Het was al bijna middernacht toen we weer met de auto naar huis reden. Alles bij elkaar een onvergetelijk dag.

Roland Riga

 

[terug]

Hartenwens; een bezoek aan de chocoladefabriek

Mijn naam is Bep en in mijn vrije tijd bak ik graag. Wat mij ook erg leuk leek, was een rondleiding krijgen in een chocoladefabriek. Mijn hartenwens is in vervulling gegaan, want ik ben bij Rousseau geweest. De man op de foto werkt bij Rousseau en heeft ons op een hele leuke manier van alles over chocolade verteld. We mochten ook veel chocolade proeven. Ook al ben ik gewond aan mijn arm, ik wilde graag bonbons maken en dat ging erg goed met wat hulp! Als afsluiter mochten we onze eigen chocolade hartje versieren. Het was een geslaagde avond! Dankjewel!

 

[terug]

Hartenwens; een rit in een rijtuig

Eind vorig jaar werden we aangenaam verrast, Geert zijn "Hartewens" kon in vervulling gaan, een rit met paard en rijtuig. Nadat het eerst vanwege  winterse weersomstandigheden een paar keer werd uitgesteld, was het op 4 januari eindelijk zover, en wij (de ouders) mochten mee! Wel spannend!

Goed ingepakt gingen we naar Koningserf 12, waar we samenkwamen. Het werd uiteindelijk een rit van bijna twee uur. De weergoden waren ons die dag goed gezind, ze hadden iets goed te maken! Er scheen zowaar een winters zonnetje, heerlijk. Geert genoot met volle teugen, fladderde met zijn armen en maakte daarbij vrolijke geluiden.

Eerst over de verharde weg, het paard mocht toen een stukje draven, daarna het bos in, dat was natuurlijk nog leuker voor Geert al die hobbels en kuilen....hij zat te stralen en maakte nog meer tevreden geluiden.
Toen de rit afgelopen was, merkten we pas dat het intussen wat frisser geworden was.
Het was in één woord geweldig! Wij bedanken, ook namens Geert, iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

ouders Geert Theelen

 

[terug]

Hartenwens; Simone Kleinsma ontmoeten

Op zondag 1 Februari 2015 is mijn hartenwens in vervulling gegaan.  Ik ben samen met mijn pb'er Saskia naar de musicial: Moeder, ik wil bij de revue geweest in het Beatrix Theater. We zijn met de trein naar Utrecht gegaan en we hebben nog even rond lopen. Het Beatrix Theater is groot en vlakbij het station. De musical was heel leuk en grappig. Ik heb er echt van genoten en na de show ben ik nog samen met Simone Kleinsma op de foto gegaan en ik heb nog een handtekening van haar gekregen op het Daelzicht t-shirt.

Nadat we dat gedaan hadden, zijn we samen nog frietjes gaan eten. Uiteindelijk, na 4,5 uur reizen waren we pas thuis. Er was een ongeluk gebeurd tussen Eindhoven en Boxtel.
Het was een superleuke dag! Ik ben superblij dat ik haar in het echt ontmoet heb, mijn hartenwens is echt in vervulling gegaan en dit had ik echt niet willen missen.

Frauke Geurts

 

[terug]

Hartenwens; een ontmoeting met Bibi Schouten

Zaterdag 24 januari 2015. Op die dag ging mijn hartenwens in vervulling. Bibi Schouten had ons uitgenodigd in het theater in Heerlen. Bij de kassa lagen twee kaartjes voor ons klaar voor de theatertour van Studio Hellenbrand, met een lief briefje erbij van Bibi. De show was heel erg leuk en er waren veel verschillende dansstijlen. Ik vond de stukjes van `Grease´ erg leuk en de breakdancepasjes. Na de show was dan eindelijk de ontmoeting met Bibi. Ik heb een leuk gesprek met haar gehad en daarna is nog een foto gemaakt.
Ze vroeg of ik een keer kom dansen bij Studio Hellenbrand, dat lijkt me erg leuk!!
Mijn dag kon niet meer stuk.

Michael

 

[terug]

Hartenwens; Zittingsavond "de Kuus" bijwonen

Mijn naam is Luc van Leipsig, ik ben helemaal weg van carnaval, speciaal de prinsen, de muziek en Thei en Marij kunnen mij bekoren. De hartenwens was dan ook: Thei en Marij zien zingen tijdens de carnaval. Helaas is deze wens niet helemaal opgegaan. Thei is lang ziek geweest en is nu herstelt. Ze beginnen rustig aan met optredens. Dus wie weet zie ik ze nog eens in de toekomst.

Toch heb ik genoten van mijn tweede wens en dit was: de zittingsavond bij de Kuus uit Helden dorp bijwonen. Dat is gebeurd en ik zag de prins met de raad van elf optreden en veel carnavaleske dingen. De afsluiter was W Dreei en laat ik hier toevallig ook fan van zijn.  Mijn avond kon dus niet meer kapot.
Uiterst bedankt voor het realiseren van mijn wens, ik heb genoten!!!!!!


 
Luc, Alaaf.

 

[terug]

Hartenwens; naar de bioscoop

In de laatste week van december 2014 was het zover. Samen met een  kennis ben ik naar de bioscoop geweest. Ik ben 60 jaar en de kennis die mee is gegaan ook. We zijn sinds onze kindertijd niet meer naar de bioscoop geweest. Tranen van blijdschap vloeiden over mijn wangen toen mij werd verteld dat de hartenwens vervuld zou worden. We mochten naar  de bioscoop, en niet zomaar naar een bioscoop, ik ben samen met een kennis naar de Foroxity geweest om de film  Gooische vrouwen.
Wat  hebben we samen een geweldige avond gehad, we hebben genoten van de sfeer, een drankje, popcorn en natuurlijk de leuke film.

 

[terug]

Hartenwens; naar de Fluweelgrot in Valkenburg

Op 17 december werd ik om 11 uur opgehaald door Mariëlle. We gingen eerst lunchen bij restaurant “de tantes” in Eys. Het was net of we in een woonkamer zaten met allemaal oude spulletjes om ons heen. Heel veel dingen kon ik nog van vroeger, het was leuk om dat te zien. Om 14.00 uur waren we in Valkenburg en gingen we de fluweelgrot in.

Bij de eerste de beste kraam had ik al iets gekocht, een leuk kerstschilderij waar lampjes in schenen. Midden in de grot hebben we warme chocomel gedronken met een stukje vlaai erbij. Om 17.00 uur kwamen we bepakt en bezakt de grot uit.

Voordat we naar buiten kwamen is er nog een kerstfoto gemaakt die is erg leuk geworden.

Groetjes Loes.

 

[terug]

Hartenwens; naar Marianne Weber

Nellie had geluk dat Marianne Weber optrad tijdens het Mega Piratenfestijn. Zo kon ze, naast Marianne Weber nog meer Nederlandstalige artiesten zien en horen op 13 december 2014.

Nelie vertelt; Ik heb het gezellig gehad! Ik heb naar de zangers gekeken. Ik ben ook nog naar Mac Donalds geweest, ik heb hier een broodje hamburger met knoflooksaus gegeten en sinas gedronken. Er zijn foto’s gemaakt.
We hebben door een tunnel gelopen in het donker en ik was niet bang. We hebben met z’n tweeën in de bus gezeten.
Ik heb Sieneke gezien van chalalie chalala, zij krijgt een kind een meisje. Ik heb ook Koos Alberts, Jannes, Lee Towers, Jantje Smit, en Frans Bauer gezien. En....als klap op de vuurpijl ook nog Marianne Weber, hier ben ik fan van.
Van zo’n dag wordt ik helemaal blij!
Bedankt groetjes van Nelie

Wil Zegers Persoonlijk Begeleider

 

[terug]

Hartenwens; Megapiratenfestijn

Eindelijk was het zover dat 10 Hartenwensen uitkwamen. Ieder met een eigen voorkeur van artiest maar allen konden meegenieten van nog veel meer artiesten. Het busje dat vanuit Savelberg vertrok zat helemaal vol. De stemming zat er al goed in. Er werd volop gelachen, gezongen en gegrapt en gegrold. Bij enkelen was de spanning te snijden…. Om 19.15uur kwamen we eindelijk bij het Gelredome aan. We werden op de rode loper ontvangen door de grote organisator Lucassen Sr. Himself….. dat was nou even boffen. Hij loodste ons via de VIP-lounge naar binnen. Enkelen waren even in shock en werden overrompeld door alle BNers die ze onverwacht zagen en zelfs tegen het lijf liepen. De bewoners vonden het geweldig, zij grepen ze meteen vast en wilden natuurlijk op de kiek. Frans Bauer werd helemaal plat geknuffeld en ging graag met ons op de kiek. Alma was helemaal in de wolken toen Frans haar “Lieverd” noemde. Ze hield hem stevig vast (en wilde ook niet loslaten). Na Frans Bauer waren er nog Jan Smit, Melissa en Andy en de Gebroeders Ko. Jan had een radio-opname, hij aaide de girls en boy over de bol groette hen. De Gebroeders Ko namen net als Frans de tijd en gingen met ons allen op de kiek. Wat een feest. Stralende en verbaasde gezichten….wat overkwam hen toch….en dan moest het feest nog beginnen. Eenmaal binnen in het  Gelredometheater kregen we mooie zitplaatsen op de tweede rij vooraan aan de zijkant van het podium. Glennis Grace was net een prachtlied aan het zingen. We namen allen plaats en het feest barstte los. De ene na de andere artiest maakte er een waar feestje van. De bewoners genoten met volle teugen en er werd zelfs volop geswingd, gezongen en gesprongen. Tussendoor lekker wat gedronken en een dikke frites uit een puntzak gegeten. Het was een topfeest en vanaf de eerste minuut genoten allen van de velen artiesten die op het podium stonden. De Gebroeders Ko en Snollebollekes zorgden dat het dak eraf ging bij de Gelredome. Ïk zie ze links…….Ik zie ze rechts…..weerklonk het en noem maar op. Om 11.30 uur de Finale met Jannes…wat een knaller…Omstreeks 12.30 uur was het feest afgelopen en gingen we richting bus. Op de terugweg werd er nog volop gezongen en lol gemaakt. Een zeer geslaagde hartenwens voor velen met stralende en blijde gezichten. En de reactie van allen: “Gaan we volgend jaar weer”!  Wat een Feest…..wat mooi om dat te mogen meemaken.

 

[terug]

Hartenwens; naar de kerstmarkt in Valkenburg

Hallo ik ben Wil Heutmekers en ben 79 jaar. Ik woon in het WBC Raadhuisplein te Susteren. Mijn hartenwens was om een dagje naar Valkenburg naar de kerstmarkt te gaan.
Op 15 december 2014 om 13.00 werd ik opgehaald door Truus een medewerker van het WBC. We zijn we naar Valkenburg gegaan. Eerst hebben we een lekker stuk vlaai  gegeten en koffie gedronken. Daarna zijn we door Valkenburg gelopen er was hier een leuke kerstsfeer. We zijn naar de fluweelgrot gegaan waar de kerstmarkt was en wat  heb ik van al die lichtjes en kerstspullen genoten. Door Daelzicht hartenwens heb ik hier een mooi kersthuisje kunnen kopen met lichtjes en bewegende treintjes erdoorheen, wat was ik blij.
Als afsluiter zijn we nog naar de MC Donalds geweest om te gaan eten. Dit had ik zelf uitgekozen omdat kipnuggets met frietjes mijn favoriete  maaltijd is.
Ik heb een heel leuke dag gehad dankzij Daelzicht hartenwensen. Bedankt.

 

[terug]

Hartenwens; naar een concert van Frans Bauer

Eindelijk waren alle kruisjes weggestreept op mijn aftelkalender. Zondag, 9 november 2014….de dag van mijn hartenwens!!!!!!! Hier heb ik  lang naar uitgekeken. Mijn persoonlijk begeleider Ann kwam me om 17.00 uur ophalen in mijn appartement te Herten. Eerst natuurlijk een hapje eten, lekker bij de Griek met als afsluiter een groet coupe ijs met warme kersen!
En dan richting Oranjerie… in Roermond. Stipt 20.00 uur ging het doek omhoog en daar stond hij dan….mijn idool Frans Bauer. De hele avond zong en danste ik mee op de nummers Skippybal,Ratatadadada,Heb je even voor mij,en nog veel meer. Tijdens de pauze kregen we nog een glaasje cava. Het was een onvergetelijke avond. Moe maar voldaan kroop ik in mijn bedje dromend van Fransje!!! 

 

[terug]

Hartenwens; een dagje DAF-museum

Willy Schumans had als hartenwens opgegeven om een keer naar het DAF-museum te gaan in Eindhoven. 11 Oktober was eindelijk de dag dat Willy op stap ging naar de lichtjesstad Eindhoven. Om 11.00 uur vertrok hij samen met 2 vrienden en een begeleidster. Na een kort ritje met de auto kwamen we aan bij het museum. Een vriend van Willy had het fototoestel meegenomen en begon direct foto’s te maken.
We hebben de kaartjes gekocht aan de kassa en zijn daarna eerst een lekker kopje koffie gaan drinken. Daarna zijn we begonnen aan onze rit door het museum, er was heel veel te zien te doen. We hebben zelfs alle asbakken en sleutelhangers gezien die er ooit zijn gemaakt van DAF. Er was ook nog een bovenverdieping met van allerlei DAF auto’s en de DAF auto’s die zijn gebruikt bij het leger. Erg interessant om te zien wat ze allemaal hebben gemaakt. De 3 heren hebben hun ogen uit gekeken. Na de bezichtiging door het museum hebben we een glaasje fris gedronken en nog even in het winkeltje gekeken. Daar waren de vrachtwagens en auto’s die je kon kopen helaas erg duur en hebben we ergens anders iets leuks gekocht. Op de terugweg zijn we nog bij een cafetaria een lekker broodje gaan eten. We hebben een topdag gehad en Willy’s wens is eindelijk in vervulling gegaan.

Groetjes Mariël en Willy

 

[terug]

Hartenwens Hanna Heiligers een CD opname

Hanna heeft erg lang uitgekeken naar het moment waarop haar hartenwens vervuld werd.
Toen ze op werd gebeld was ze dolgelukkig dat haar droom eindelijk werd gerealiseerd. Enthousiast vroeg ze zich af wie van de collega’s met haar mee  kon. Ik (stagiaire) ging met Hannah naar de studio. 1 december 2014, de dag dat we vertrokken zat Hanna al vol goede moed te wachten. Ze wilde meteen vertrekken. Onderweg zette ze de CD op van Liesbeth. Liesbeth is familie van haar en Hanna wilde graag een liedje van haar nazingen. Toen we aankwamen ontmoeten we de mensen waarmee Hanna die avond aan de slag zou gaan. Er werd toch voor een ander liedje gekozen met de titel: “Huilen is voor jou te laat”. We dachten dat het moeilijk voor Hanna was om de tekst uit het hoofd te leren maar tot onze grote verassing kende Hanna de tekst al bijna uit haar hoofd. ‘Deze heb ik vaak in de cafés mee gezongen‘ zei ze trots. Het was mooi om te zien hoe Hanna er van genoot om te zingen en ze kon het nog eens goed ook! Toen was het moment daar, Hanna met de koptelefoon op haar hoofd voor de microfoon. Ze glunderde, Wij mochten meeluisteren door onze koptelefoon, wat heeft ze een mooie stem. Je kon duidelijk opmerken dat ze ervan genoot om haar stem eindelijk aan iedereen te laten horen.
Toen ze klaar was, en dat was vrij snel omdat het erg goed ging liet ze weten dat ze trots was op zichzelf. Ze wilde de CD meteen meenemen dus hebben we samen gewacht tot ie klaar was. Toen de CD uitgereikt werd, voorzien van naam, de datum en het gezongen nummer, was er een brede glimlach te zien. Ze liet weten dat ze popelde om het nummer aan de begeleiders, haar man en familieleden te laten horen. Hanna was opgelucht dat het zo goed was verlopen , en ik was natuurlijk hartstikke trots op haar. Wat andere artiesten in een week doen, deed Hanna in een half uurtje.
Bij terugkomst in Daelzicht Herten, ging Hannah meteen naar haar man, om het nummer te laten horen. Ook een aantal collega’s hebben het gehoord. Iedereen vind het hartstikke mooi dat dit gerealiseerd is voor Hanna. Het was een geslaagde dag en haar wens is uitgekomen.

Nadia

 

[terug]

Hartenwens Rob Beijers een dagje Toverland

Op donderdag 30 oktober 2014 is het dan zo ver, wij gaan naar Toverland! Ik ga er samen met mijn ouders en een medebewoner  naartoe. Ik hebt eerst uitgeslapen tot 09.30 uur. Toen heb ik  lekker ontbeten en me rustig aangekleed. Mijn pap en mam waren op tijd hier dus hebben we nog even een kopje koffie en thee gedronken met z’n allen. Daar kwamen we erachter dat we voor mij geen broodjes hadden geregeld. Oeps, Gelukkig was er nog een pak koekjes, dat maakte alles goed.

We zijn rond 10.30 uur op weg gegaan naar Toverland. Op de weg was het rustig en we konden al snel een parkeerplaats vinden. In Toverland zelf was het nog lekker rustig, en we konden ook goed overal ingaan. Overal was al versierd voor Halloween. Dit zag er mooi uit. Samen met mijn pap en mam heb ik een super leuke foto laten maken, kijk maar!. Tussen de middag hebben we ook nog een lekkere hamburger gegeten en een ijsje.  Nadat we alle attracties hadden gedaan ,en enkele soms zelfs 2 keer, zijn we rustig weer naar huis gegaan.

 

[terug]

Hartenwens; naar het oorlogsmuseum

Rembrandt Verbruggen heeft al sinds zijn pubertijd een voorliefde voor de tweede wereldoorlog. Zo kijkt hij regelmatig oorlogsfilms en maakt vaak modelbouw tanks en legervoertuigen. De Hartenwens was een bezoek aan het oorlogsmuseum in Overloon. Bij de wens hadden we een rondleiding geboekt en zijn we van tevoren in een restaurant gaan lunchen..
21 oktober om 10.30 uur vertrokken Rembrandt, Saskia (zus), Kes (nichtje), Raaf (neefje) en Sacha (vrijwilligster) naar het Oorlogsmuseum in Overloon.

Ondanks de regen en de wind was het een heerlijke dag en zoals jullie kunnen zien op de foto’s genoot Rembrandt met volle teugen. Degene die de rondleiding verzorgde, zuster Christa, wist ontzettend veel te vertellen over de invasie in Normandië en over de oorlogsvoertuigen. Ook de nagebootste schuilkelder waar in we gezeten hebben, heeft veel indruk achtergelaten. In een van de winkeltjes trakteerde Rembrandt zichzelf op een modelbouwpakket van een legerauto.

Al met al een interessante Hartenwens die in vervulling is gegaan!

Sacha van de Ven

 

[terug]

Hartenwens; naar GaiaZoo


Afgelopen dinsdag 14 oktober is Paul Kusters met 6 groepsgenoten van Dagcentrum De Dagbeeker, zijn zus en Persoonlijk Begeleider naar GaiaZoo in Kerkrade geweest.
Het was een prachtige zonnige dag. Om halfelf waren we in het park. We hebben de roofvogelshow gezien, dit was voor de meesten best akelig zo’n grote vogel die vlak over je vliegt. Maar een groepsgenoot van Paul heeft uiteindelijk zijn angsten overwonnen en met een roofvogel op zijn arm gestaan. Het voeren van de gorilla’s was leuk om te zien. Een paar tapirs die een show in het water weggaven was ook zeer interessant. Kortom een zeer geslaagde dag met regelmatig een versnapering in het zonnetje. Paul vond het zo leuk dat hij iedereen trakteerde op koffie met wat lekkers! Na nog een bezoekje te hebben gebracht aan de souvenirwinkel was het hoog tijd om te vertrekken. Paul heeft genoten!

Paul Bedankt, fijn dat we mee mochten bij de vervulling van jouw hartenwens.
Zus Suzanne, Marielou, Nicole M., Nicole B., Peter, Bianca, Desiree en persoonlijk begeleider Jenneke.

 

[terug]

Hartenwens; naar het Dolfinarium

De perfecte leukste dag die bestaat

Zondag 7 september heb ik een keileuke hartenwens gehad; naar het Dolfinarium. Daar ben ik en samen met mijn vrijwilliger geweest. We gingen met de trein. Toen zijn we rond 12 uur aangekomen. Het was echt superdruk. We zijn naar de zeeleeuwen en dolfijnen en alles gaan kijken. In de middag zijn we na de dolfijnenshow geweest. Dat was echt supermooi en keileuk. We hebben nog gezellig wat gedronken en gegeten en toen zijn we met de trein teruggegaan. Dat was superdruk wegens werkzaamheden. Dit  was echt de perfecte en leukste dag die bestaat. Echt superrrr   groetjes  Gloria

 

[terug]

Hartenwens; een beautybehandeling

Petra is naar Beauty 4 You geweest. Hier hebben ze de wenkbrauwen geëpileerd, het gezicht gereinigd, een masker aangebracht en gezichtscrème met een kleurtje gebruikt. Het gezicht is opgemaakt met oogschaduw en lippenstift. De nagels zijn gevijld, de nagelriemen zijn behandeld en de nagels gelakt. Daarna werden de handen verwend met een handcrème. Dit duurde bij elkaar ongeveer 2 uur. Daarna kreeg ik nog een kopje koffie met bonbons. Voor thuis kreeg ik nog een verassingstasje met verzorgingsproducten mee.
Het was erg leuk om een keer mee te maken. Ik heb ervan genoten.

 

[terug]

Hartenwens; een voetbalwedstrijd bijwonen

Bij deze wil ik jullie bedanken voor de leuke avond die ik samen met mijn broer Louis heb gehad op vrijdagavond 11 oktober. We bezochten de wedstrijd Nederland - Kazachstan. Toen ze op 1-0 achterstand kwamen dacht ik nog bij mezelf;  het gaat toch niet gebeuren dat we uitgerekend vanavond gaan verliezen? Het was wel ff heel erg schrikken maar in de tweede helft trokken ze het alsnog recht. Wet wonnen de wedstrijd met 3-1. Mijn broer en ik zijn met de auto naar Abcoude gereden en hebben daar, voor het laatste stukje de trein gepakt. Op de heenweg moesten we een half uur wachten op de trein die vertrok om 19:49 uur. Na de wedstrijd hebben mijn broer en ik nog een kroketje gegeten, we hadden na de wedstrijd ook een beetje honger. Wat ik wel jammer vond dat er een alcoholverbod was. Ik had die avond best wel graag een biertje willen drinken in de Arena. We zaten rond 20:15 uur op onze plaatsen, nadat we diverse trappen hebben gelopen. Ik heb blijkbaar een goede conditie. Ik zei nog tegen mijn broer: "kun je mij niet bijhouden?"   hahaha 
De wedstrijd begon om 20:45 uur en was rond 22:30 uur afgelopen. We hebben de trein van 23:08  uur gepakt naar Abcoude. Die was propvol. Tegen 0:50  uur was ik weer thuis.
Louis ook jij bedankt voor de leuke avond.
Stefan

 

[terug]

Hartenwens; een laptop voor ons huiswerk

De bewoners van Koningserf 9 in Koningslust wisten niet wat ze zagen toen ze een doos met een laptop uit mochten pakken. Hiermee is een lang gekoesterde wens uitgekomen.

De laptop is TOP en het huiswerk kan gemaakt worden.
Bedankt namens de kids van Koningserf 9


[terug]