Klik op de titel en je gaat direct naar het verhaal en de foto's van deze wens


Hartenwens Jan Smit ontmoeten

Afgelopen zondag zijn er een aantal bijzondere Hartenwensen in vervulling gegaan tijdens Funpop. Een aantal cliënten mochten niemand minder dan Jan Smit backstage ontmoeten. Dat was een bijzonder moment voor deze fans!Verslag Herman Geerlings
Samen met mijn vader ging ik op de fiets naar Horst voor een bezoek aan funpop. Ik heb de optredens gezien van Da Ma Zoeë – Thomas Berge- Corry Konings – Gers Pardoel. Toen was het zover, ik ging Jan Smit ontmoeten tijdens de Meet &Greet. Ik heb een praatje met hem gemaakt en om een handtekening gevraagd. Deze kreeg ik jammer genoeg niet maar weet niet waarom. Hij had het erg druk met concerten geven vertelde hij. Daarna gingen we allemaal samen op de foto. Ook sta ik alleen op de foto met Jan Smit en dit vind ik wel tof. Toen we klaar waren deed Jan zijn optreden. Hij zong oude en nieuwe liedjes. Ik heb flink mee gezongen. Ik heb van dit optreden zelf nog foto’s geknipt. Het was erg leuk. We hebben nog wat gegeten en toen op de fiets terug naar Belfeld. Het was een geslaagde dag!!

[terug]

Hartenwens: wedstrijd Ajax

Ik ben met mijn vrijwilliger Ruud met de trein naar Amsterdam geweest. Ik ging naar de wedstrijd Ajax- AZ kijken. Ik heb het erg leuk gehad in de Amsterdam arena. Ik zat achter de goal dus heb de goals goed kunnen zien! Ik heb bijna alle spelers goed kunnen zien van Ajax.
Ajax heeft gewonnen met 4-1 dus het was de moeite waard!!!
Daarna een frietje gegeten in A’dam en daarna met de trein terug naar huis. Vertraging gehad, dus ik was erg laat thuis.
Het lijkt me leuk om dit nog een keer mee te mogen maken. 

Groeten, Mike


[terug]

Hartenwens bezoeken grootste modelbouwwinkel

Eindelijk was het zover. Op maandag 29 februari ben ik samen met mijn ‘vriend’ en tevens begeleider Bart naar de grootste modelbouwwinkel in de omgeving geweest. Bart kwam mij om 13.00uur ophalen om onze reis te beginnen richting Aachen. We hadden heel mooi weer uitgekozen. Eenmaal aangekomen in Aachen zijn we direct naar de modelbouwwinkel op de markt gelopen. Hier ben ik nog op de foto geweest voor De Dom van Aachen. Wat een prachtig gebouw! In de winkel heb ik mijn ogen uitgekeken. Nog nooit had ik zoveel treintjes en vliegtuigen bij mekaar gezien. Natuurlijk heb ik ook een nieuw modelbouwvliegtuig gekocht. Ter afsluiting zijn we nog een dikke hamburger met frites gaan eten.


Ik heb alles van begin tot einde gefilmd met mijn eigen videocamera zodat ik een mooi aandenken heb aan deze dag. Ik wil Daelzicht Hartenwensen en Bart hartstikke bedanken voor deze mooie dag!.
Groeten,
Jean

[terug]

Hartenwens K3 Maastricht

Op zaterdag 23 januari 2016 ben ik met mam en Maurice naar K3 geweest in Maastricht. Om 9.15 uur werd ik dan eindelijk opgehaald en gingen we op weg. Ik was best een beetje zenuwachtig.
Om 10.30 uur kwamen we aan bij MECC Maastricht. Het was al behoorlijk druk. Maar…..mam moest natuurlijk nog eerst een kop koffie halen voordat we de zaal in gingen.
Eenmaal in de zaal mochten we helemaal naar voren lopen. Daar stonden al meer rolstoelers. Ik zat gezellig tussen mam en Maurice in. Al heel snel kwam er een lieve meneer me foto’s brengen van K3 MET handtekening. Wauw!!!
Dan om 11.00 uur……eindelijk!! Daar kwamen ze dan het podium op. Het was de “oude” K3.
Ik heb alle liedjes mee gezongen en mam probeerde foto’ s te maken. Dat viel nog niet mee, die dames staan geen minuut stil.
Na enkele liedjes ging de “oude” K3 weg en kwam de nieuwe K3. Zo werd er nog een paar keer afgewisseld.
Persoonlijk vond ik dat vooral Klaasje nog wel een beetje moest oefenen.

Helemaal op het laatst hebben ze nog met z’n allen gezongen en toen was het helaas al weer afgelopen.
Gelukkig mocht ik nog wel de nieuwe CD kopen. De hele weg naar huis hebben we K3 geluisterd. Mam en Maurice waren hier ook heel erg blij mee.
Oh wacht, ik vergeet nog iets te vertellen. We hebben op de terugweg ook nog lekker geluncht met z’n allen. Dat was bij van der Valk in Stein.
Ik paste helaas met mijn rolstoel niet onder de tafel maar daar had die aardige ober wel een oplossing voor. De tafel werd gewoon op blokken gezet en voilà, probleem opgelost!
Ik heb een hele leuke dag gehad en kijk alweer uit naar de volgende hartenwens.
Groetjes,
Lotte

[terug]

Hartenwens: paardrijden op het strand

Op 13 december is mijn Hartenwens in vervulling gegaan.
Ik wilde graag paardrijden op het strand in Scheveningen samen met een vriendin.
Ik was nog nooit in Scheveningen geweest, maar het was de lange reis van vier uur zeker wel waard.
We hebben een leuke dag gehad en was voor herhaling vatbaar.
Dankjewel Daelzicht Hartenwensen voor deze mooie dag.

Groeten, Macy


[terug]

Hartenwens: dag naar Toverland

Op 12 december zijn we met het gezin naar Toverland in Sevenum geweest voor de Hartenwens van Carlo. Bij binnenkomt om elf uur zijn we eerst een kopje koffie gaan drinken, daarna zijn we rond gaan lopen in het attractiepark. Carlo vond de theekopjes het leukste in het park.

Rond de middag zijn we met z’n allen gaan lunchen en daarna begon de voorstelling van Toos Toverhoed. Dit vond Carlo ontzettend leuk.

Om drie uur was nog een grote verrassing voor Carlo….Ernst, Bobby en de rest kwamen optreden waar hij ook fan van is. Hij genoot met volle teugen van deze show. Na het optreden zijn we nog rond gaan lopen en rond sluitingstijd zijn nog gezellig gaan eten bij McDonalds. Een mooie afsluiting van een leuke dag.

Namens Carlo hartelijk bedankt!


[terug]

Hartenwens: dagje Efteling

Voor de Hartenwens zijn we met zeven personen naar de Efteling in Kaartsheuvel gereisd: Brigitte, Yvonne, Hein, Jan, Marlies, Vivian en Els. Het was gelukkig een droge dag. We hebben genoten van verschillende attracties, zoals: de Carnaval, Fata Morgana, droomvlucht en het sprookjesbos. We hebben kabouters, de heks, een draak, Lange Jan en natuurlijk Holle Bolle Gijs gezien. Op het einde van de dag was er een mooi schouwspel van water, licht, muziek en vuur. Bedankt!


[terug]

Hartenwens: Ali B ontmoeten

Kevin Wende is een grote fan van rapper Ali B. Hij had de wens om Ali B nog een keer te mogen ontmoeten en met hem op de foto te gaan. Ontwerpbureau ‘De mannen van ‘80’ uit Roermond maakte deze wens mogelijk voor twee cliënten van Daelzicht plus begeleiding.

 Ze kregen toegangskaarten aangeboden voor de theatervoorstelling ‘Je suis Ali B’ bij Dok6 in Panningen. Kevin vertelt zelf over zijn ervaring:

Voorafgaand aan de voorstelling was ik toch wel een beetje zenuwachtig. We zaten op de eerste rij in het midden van de zaal. Ik vond het een leuke show en ik heb veel gelachen. Ik vond het liedje van Ali B ’terwijl jullie nog bij me zijn’ het hoogtepunt van de show. Tijdens de show liep Ali B naar mij toe en zei: “dit is mijn grootste fan”. Hij vroeg aan mij hoe zijn eerste album heette en ik kon daar snel antwoord op geven, namelijk ’het leven van de straat’. Ik vond het leuk dat Ali mij nog herkende van de vorige keer. Ik wist van te voren niet of ik een ontmoeting met Ali B zou gaan krijgen, maar na de show mocht ik toch met hem op de foto. Dit was natuurlijk helemaal fantastisch!


[terug]

Hartenwens: Lourdes

Na een zeer lange treinreis van circa 32 uur kwamen we om 01:00 uur aan in Lourdes. We werden daar hartelijk ontvangen door de vrijwilligers en bisschop de Jong. Na een goede nachtrust in een prachtig hotel hebben we heel veel indrukwekkende momenten gehad. De kerkdiensten met de bisschop, de lichtprocessie, de grot waar Maria is verschenen aan Bernadette, de persoonlijke gesprekken met de bisschop. kortom, teveel om op te noemen. Het was echt een beleving en zeker de moeite waard. De terugreis verliep volgens plan in 16 uur. Hartelijk dank hiervoor.
  
Jeanne Gielen (tante Rowena)
Lieve mensen van de Hartenwens:
Ik ben van 31 augustus tot 7 september naar Lourdes geweest samen met mijn tante. We zijn samen met de taxi naar Maastricht gegaan en toen met de trein naar Lourdes. Het was daar heel mooi, het hotel was ook heel erg mooi. Het heeft heel veel indruk gemaakt hoeveel mensen daar waren. Het was heel mooi om het mee te maken.
Ik wil de mensen van de Hartenwens bedanken.


Groeten, Rowena


[terug]

Hartenwens: dagje Rijksmuseum

Mijn hartenwens was om een dagje naar het Rijksmuseum te gaan. Het was kei leuk en ik heb ook veel gezien!
De schilderijen van Vincent van Gogh heb ik gezien en de nachtwacht van Rembrandt van Rein ook. Ik ben samen met mijn vader en tante daar geweest en ik heb ook hele leuke foto’s gemaakt. 

Bedankt en groeten, Lieke


[terug]

Hartenwens: in de cockpit van een Boeing kijken

Ricardo had de wens om in de cockpit van een Boeing 737-700 te mogen kijken. Deze wens werd door Transavia gehonoreerd en Ricardo mocht zelfs even op de stoel van de piloot zitten..


[terug]

Hartenwens: dagje Efteling voor Glenda

Mijn wens was het om samen met mijn vrijwilligster Christel naar de Efteling  te gaan. Dit is ook gebeurd op woensdag 14 oktober.

Samen met mijn vriendin Inn en haar begeleidster Truus hebben wij er een mooie dag van gemaakt ondanks de regen die de hele dag is gevallen. We hebben toen bij aankomst maar een regencape gekocht! Het Hartenwensenshirt heb ik niet aan kunnen doen daar was het helaas te koud en te nat voor.

In attractie de Pandadroom werd Inn een beetje bang, omdat het allemaal zo echt was. Ik was niet niet bang en moest er zelfs een beetje om lachen.

In de droomvlucht vond ik de elfjes heel erg mooi, maar toen het karretje hard naar beneden ging werd ik toch wel een beetje bang. We zijn niet meer in andere attracties geweest, wel hebben we veel bekeken en genoten. Natuurlijk moesten we tussendeur ook even pauze nemen. 

Na al dat moois in de Efteling had Christel gezorgd dat we in Tilburg heerlijk konden gaan eten. Hier heb ik voor het eerst sushi gegeten en ik vond het heel erg lekker.

Maar een schnitzel met satésaus paste er ook nog wel bij. Omstreeks 21 uur waren we weer terug in Venlo, heel erg moe maar ook heel erg blij.

Bedankt en tot de volgende hartenwens!

Glenda Gomez

[terug]

Hartenwens: Phantasialand

Op 30 september ben ik met de hele groep en twee begeleiders naar Phantasialand geweest. Het was super gezellig. Ik ben in de Black Mamba wat over de kop gaat geweest en in de bank wat ook over de kop gaat wat je op de foto kan zien. Verder zijn we in nog veel meer attracties geweest. We hadden ook kei mooi weer. ’s Avonds zijn we gaan eten in Duitsland bij de Mc.Donalds. Het was super lekker en om 20:45 uur waren we thuis.

Ik vond het een super leuke Hartenwens en heel bijzonder dat ik dit met de hele groep heb mogen vieren!


[terug]

Hartenwens: meerijden in een rouwagen

Geert had een heel bijzondere wens, namelijk een ritje maken in een echte rouwagen. Op 15 november kon deze wens in vervulling gaan. We werden hartelijk ontvangen door de heer Ubachs van Ubachs Uitvaartcentrum in Geleen. Na een kopje koffie en een flink stuk vlaai kon de bijzondere rit beginnen. Er waren twee auto’s beschikbaar en Geert koos voor het klassieke zwarte Cadillac model. Geert mocht zelfs een lege doodskist in de auto laden en daarna werd er een stukje door Geleen gereden. Geert genoot hier zichtbaar van en er zullen weinig mensen zijn die met zoveel plezier in een rouwauto hebben gezeten.Deze wens van Geert toont maar weer eens aan dat ook de wat buitengewone wensen vervuld kunnen worden. Mooi!


[terug]

Hartenwens: Utopia

Op 26 september ben ik naar de markt in Utopia geweest. Ik wilde graag zien hoe het terrein er in het echt uit zag, want ik kijk elke dag naar dit televisieprogramma en ben een echte fan van sommige mensen in Utopia!

Na een reis van ruim 2 uur kwamen we aan op het Utopia terrein. Ik mocht helemaal niets mee naar binnen nemen, enkel contant geld of de pinpas. Alles was erg goed beveiligd. Ik heb helaas niet met de mensen kunnen praten omdat het erg druk was. Ook mocht ik geen foto’s maken, omdat daar een hoge geldboete op stond. 

Na een halve dag rond gewandeld te hebben in Utopia, ben ik nog naar Amsterdam geweest omdat we een treinkaartje voor heel Nederland hadden. Ik vond het leuk om zo mijn Hartenwens-dag af te sluiten!

Ik wil Hartenwensen bedanken voor mijn uitje naar Utopia.

Brendon Nijs

[terug]

Hartenwens: snoezelen met een hond

Brenda vindt het erg leuk om met honden te snoezelen en te spelen. Ellen van DierLeudal kwam samen met hond Sjuulke naar Anjerhof 1 om met Brenda te spelen en te snoezelen. Brenda heeft een uur lang genoten van Sjuulke. Ze heeft Sjuulke geknuffeld en gekust. Ze heeft de dagen erma nog over deze ervaring gepraat en ze wil vaker bij Sjuulke op bezoek. De foto's spreken voor zich.


[terug]

Hartenwens: abonnement op de Penny

Ik kocht de Penny al vanaf 2008 vaak in de supermarkt. Paarden zijn een van mijn lievelingsdieren. Er staan hele leuke stripverhalen in en de paarden zijn echt heel goed getekend. Daarnaast staan er tips en weetjes in, en quizjes en spellen en soms een soort van proefwerken, waarmee je punten kunt krijgen tot natuurlijk een 10. Dan krijg je bijvoorbeeld vragen over paarden net zoals je vragen op school zou krijgen bij een lesboek. Soms zijn er ook prijsvragen en kun je dingen winnen, ook als je niet abonnee bent. En altijd zitten er wel 1 of meer posters in. Mijn kamer hangt echt mega vol met Penny paardenposters! de Nederlandse film Penny’s Shadow is van de makers van het Penny blad. Ik had de film eerst wel 2 keer in de bioscoop gezien, en toen hij op dvd uit kwam kocht ik hem gelijk! Als je abonnement bent, krijg je ook een eigen profiel op de Penny site. Nu kan ik bijvoorbeeld alle 68 (veel he) afleveringen kijken van de luisterstrip serie ‘Liefde in de Lucht’. Die serie is ook een stripverhaal in het Penny blad zelf. Dat gaat over 3 zusjes Kiki, Luna en Storm met hun paarden Sok, Sienna (en haar veulen Valentijn) en Domino. Ik vind domino een heel mooi paard. Hij is wit met zwarte stippen als een dalmatier en heeft zwarte manen en staart. In de serie is zijn ras een Appaloosa, maar Knabstruppers zien er ook zo uit. 

Bedankt voor het jaarabonnement op de Penny, groeten Mellowney


[terug]

hartenwens: dagje Amsterdam

Ik ben met  José Derks, mijn persoonlijk begeleider,  naar Amsterdam geweest voor mijn Hartenwens. Bij aankomst zijn we eerst gaan lunchen en vervolgens zijn we naar het Rijksmuseum gelopen met de plattegrond die we hadden gekocht bij het VVV-kantoor. We keken onze ogen uit in het museum en liepen uiteindelijk rond 16 uur weer naar buiten.

Vervolgens zijn we nog door de PC Hoofdstraat en het Vondelpark gelopen. Op het einde van de dag kochten we nog een ansichtkaart om per post naar de begeleiding te sturen. Om de dag mooi af te sluiten zijn we nog uit gaan eten op het Rembrandt plein bij de Argentijn. Dit is ook het plein waar RTL late night wordt opgenomen bij het NH hotel dus we konden even naar binnen kijken. Na een treinreis van twee uur lang waren we weer thuis om 20:45 uur.

Het was een leuke en gezellige dag!  

[terug]

Hartenwens: naar het sprookjesbos in Valkenburg

Op 25 september ben ik samen met mij begeleidster naar sprookjesbos in Valkenburg geweest. Hier kwam ik vroeger als kind al, daarom wilde ik er nog een keer naartoe.
Er was niet veel veranderd aan het park en het haalde fijne herinneringen naar boven. Nadat we alles in het sprookjesbos hadden gezien, zijn we nog door Valkenburg gewandeld en hebben de dag afgesloten heerlijk etentje bij het Pannenkoekenhuis.
De entreekaarten voor het sprookjesbos (www.sprookjesbos.nl) en het etentje bij het Pannenkoekenhuis (www.pannenkoekenhuisvalkenburg.nl) werd gesponsord. Met een glimlach op mijn gezicht denk ik terug aan deze geweldige dag!
Groeten, Petra

[terug]

Hartenwens: Efteling

Op donderdag 10 september was de wens van Kicki in vervulling gegaan, namelijk een dagje naar de Efteling. We kozen bewust voor een datum in september, omdat de scholen dan weer waren begonnen en dachten dat het daardoor dan minder druk zou zijn in het attractiepark. Niets was minder waar. Er waren wel degelijk veel scholieren naar Kaatsheuvel afgereisd voor een dagje Efteling, maar gelukkig hadden we daar weinig last van, omdat Kicky alle spectaculaire attracties niet interessant vindt. Wel vindt ze bijvoorbeeld de Piranha, de Fata Morgana en de Droomvlucht helemaal geweldig. Bij deze attracties hoefden we gelukkig niet lang te wachten totdat we aan de beurt waren. Het was een lange dag voor Kicki, maar ze is de hele dag actief geweest. Ze was zelfs zo moe dat ze niet meer naar McDonalds wilde.

Leuke dag, actie Hartenwensen heel erg bedankt van Kicki, Suzan en Mart.

[terug]

Hartenwens: plaatje aanvragen bij 3FM

Op zondag 6 september was het dan zover: de dag aangebroken om naar de open dagen van het Media Park in Hilversum te gaan. Na een treinreis van bijna 2 uur kwamen we aan bij het Media Park. Bij aankomst was het al gezellig druk. Je kon het hele terrein verkennen door de aangegeven route te lopen. Onze voorkeur ging uit om eerst op zoek te gaan naar de live-uitzending van 3FM in verband met de Hartenwens van Marco, namelijk een plaatje aanvragen.  We hadden deze ruimte al snel gevonden en voor we het in de gaten hadden kon Marco een koptelefoon op doen en kreeg hij een microfoon voor zich om een plaatje aan te vragen. Geweldig!

Marco glunderde helemaal en toen hij van het podium afkwam moesten er een paar zweetdruppels weggeveegd worden. Zijn wens was in vervulling gegaan! Daarna hebben we nog het hele museum bezocht, een hapje gegeten en met de trein weer aan de terugreis begonnen. In Eindhoven zijn we lekker uit gaan eten en konden we terugkijken op een geslaagde dag.
Groetjes Marco, Jeannette en Theo Smits

[terug]

Hartenwensen dossier:

Klik hier voor de vervulde wensen 2014