Klik op de titel en je gaat direct naar het verhaal en de foto's van deze wens


Hartenwens: trouwen

Onze Peter en Corina, al jaren lang een verliefd stel. Ze hadden al heel lang samen een wens…wat zou het toch leuk zijn als ze een keer echt konden trouwen. Een mooi pak, een prinsessenjurk, bloemen, muziek en een echt kasteel. Dat was hoe zij het samen voor zich zagen.

Toen kwam de vraag: hebben jullie een Hartenwens? Ja natuurlijk hadden ze die: WIJ WILLEN TROUWEN!!!

En jawel, de wens werd opgepakt door de Hartenwensen. Samen hebben we er voor gezorgd dat de wens van Peter en Corina werkelijkheid kon worden. Twee weken vooraf werden de kleren uitgezocht, de bloemen werden besteld en de fotograaf werd geregeld. En jawel, het kasteel daar was ook nog voor gezorgd!

Zondag 20 november 2016 werd de grote dag. Peter en Corina werden geholpen met aankleden, het pak en de prinsessenjurk hingen klaar. Hierna op naar de fotograaf waar de kapster voor hun klaar stond. Nadat zij het bruidspaar helemaal mooi had gemaakt werden de foto’s gemaakt door een echte fotograaf! Hierna even tijd voor een korte pauze en daarna in de auto, op weg naar kasteeltje Hattem! Want daar vond de plechtigheid plaats, in een echt kasteel. Alle familieleden van het knappe paar waren aanwezig en de sfeer was perfect. Op de muziek van Guus Meeuwis liep het bruidspaar naar voren.

Ceremoniemeester Ron zette het paar flink in het zonnetje. Aan het einde van de plechtigheid geen ringen, maar echte liefdeskettinkjes en natuurlijk een dikke kus!

Tijd voor de bruidstaart en de openingsdans! En daarna natuurlijk flink gefeest. 


[terug]

Hartenwens: Concert Beppie Kraft

Loek is groot fan van Limburgse carnavalsmuziek. Hij wilde graag een concert van Beppie Kraft bijwonen. Zijn Hartenwens ging onlangs in vervulling. Lees hier een verslagje van deze dag:

“Eindelijk is het dan zo ver: We gaan naar Beppie!! Ik heb er veel zin in! We stapten met z’n allen de grote bus in naar de oktoberfeesten in Sittard. Hier werd leuke muziek gespeeld door een dj en enkele zangers. Maar het mooiste optreden moest nog komen... Beppie! Eerst nog een heerlijke hamburger en iets te drinken en dan komt ze. Ik mocht zelfs voor het optreden nog met Beppie op de foto. En daar stond ze dan, op het podium. Ik heb flink meegezongen en meegedanst op de muziek. Na alle mooie optredens weer terug de grote bus in naar huis. Het was een superdag!”


[terug]

Hartenwens: Chocoladefabriek

Alberto is verzot op chocolade en het leek hem geweldig om een bezoek te brengen aan een heuse chocoladefabriek. Zijn Hartenwens ging in vervulling in de chocoladefabriek van Rousseau in Sittard.

Alberto heeft enorm genoten van zijn Hartenwens. Hij maakte zelf een heerlijk chocoladehart en kreeg lekkere bonbons mee, die hij verdeelde in zijn groep. Al met al was het een geweldige dag!


[terug]

Hartenwens: Bezoek aan Ajax-stadion

Cor komt uit Amsterdam en is groot fan van Ajax. Zijn Hartenwens was om een bezoek te brengen aan het stadion van de club en om een training bij te wonen. Die droom kwam onlangs uit! Cor reisde samen met zijn begeleider met de trein naar Amsterdam. Dat was een ervaring op zich; in zijn jeugd reisde Cor ook met het openbaar vervoer vanuit Heel naar zijn ouders in Amsterdam.

Het gezelschap werd ’s ochtends ontvangen door een medewerker van de Ajax Foundation. Een mooie rondleiding volgde; Cor bezocht de spelerskamers en de bestuurskamer en kon ook even uitrusten op de tribunes. Zo had hij een goed uitzicht op het veld en de rest van de ArenA. Als aandenken kreeg Cor van de Ajax Foundation een mooi herinneringsboek, waarin de geschiedenis van Ajax staat beschreven, inclusief handtekening van Sjaak Swart.

Na de rondleiding kon Cor de training van Ajax bijwonen. Hij mocht de trainer en spelers een hand schudden en verzamelde een hoop nieuwe handtekeningen in het herinneringsboek.

Na een lekkere lunch was het tijd om terug naar Limburg te reizen. Cor vertelde tijdens de lange treinreis voluit over zijn ervaringen van de dag, en liet iedereen zijn boek met handtekeningen zien. Het was een geweldige dag!


[terug]

Hartenwens: Gezellig koffie drinken

Tineke heeft een goede band met Sylvia, voormalig begeleidster van haar dagbesteding. Ze gaat, ondanks haar “pensioen” nog altijd twee keer in de week bij haar op bezoek. Nu wilde Tineke ook graag een kopje koffie en vlaai met haar gaan eten in de stad.

Zaterdag 12 november was het zover: Tiny ging gezellig koffie drinken samen met Sylvia. Het was een leuke middag in Sittard; de koffie en het stukje vlaai smaakten heerlijk. Het was een mooie middag en Tiny heeft ervan genoten. Ze vond het erg gezellig; dat is te zien!


[terug]

Hartenwens: Uit eten met familie

Marcel houdt van lekker eten en hij wilde graag dineren in een luxe restaurant, samen met zijn familie. Hij ging onlangs met zijn zus naar een gezellig restaurant in Susteren. Hier hebben zij heerlijk samen genoten. Lees hier een verslagje:

“Ik wilde graag uit eten met mijn zus in een restaurant en we zijn samen naar de Griek in Susteren gegaan. Het tijdstip van uit eten kwam heel goed uit, want ik had een zware week gehad omdat een mede bewoner is overleden. Die avond heb ik heerlijk kunnen ontspannen. Mijn zus en ik hebben genoten.”


[terug]

Hartenwens: Wellnesscentrum

Anke wilde een dagje heerlijk ontspannen in een wellnesscentrum. Haar Hartenwens ging in vervulling toen zij onlangs met haar moeder naar het Thermaalbad Arcen ging. Hierbij een verslagje van Anke:

Ik ben samen met mijn moeder naar het Thermaalbad in Arcen geweest. Gezellig middagje ontspannen. Eerst hebben we een foto gemaakt bij de ingang. Het was een hele gezellige dag. Heerlijk relaxen in het kruidenbad en bij de massagestralen. Tussendoor een hapje en een drankje.

Groetjes Anke en Netty (moeder)


[terug]

Hartenwens: Bioscoopbezoek

Isabella’s Hartenwens was om een film te bekijken in een grote bioscoop. In de herfstvakantie was het zover! Isabella ging samen met haar zusje Chantal en begeleidster Mieke naar de film MeesterSpion.

De bioscoop was prachtig; Isabella keek er haar ogen uit. Het was een servicebioscoop, dus met een druk op de knop konden er lekkere drankjes en snacks besteld worden. Isabella vond dat wel spannend. Chantal drukte daarom al snel op de bel. De film was erg leuk en grappig, en er werd volop gesmuld en genoten! 


[terug]

Hartenwens: Voetbalwedstrijd

Piet is groot fan van voetbalclub VVV-Venlo en wilde graag een thuiswedstrijd van zijn club bijwonen. Die Hartenwens ging onlangs in vervulling. Piet werd ontvangen door Ger van Rosmalen, de bekende VVV’er, die het gezelschap naar de sponsorenlounge begeleidde.

De ontvangst en begeleiding door VVV werden ervaren als een warme deken en de Hartenwens was volgens Piet zeker voor herhaling vatbaar. De winst voor VVV was een extra cadeautje; de club won de wedstrijd met 3-1.

Piet genoot met volle teugen, dat was te zien. Hij kreeg de verenigingssjaal van VVV-Venlo als aandenken aan deze mooie ervaring. Daar was hij erg blij mee; Piet draagt de sjaal met trots!


[terug]

Hartenwens: Ontmoeting met favoriete band

Marcel en Richard zijn grote fans van de Oostenrijkse band Schürzenjäger. Hun droom was om de band te ontmoeten en met de heren op de foto te gaan. Die Hartenwens werd onlangs vervuld, toen de band op het Oktoberfeest in Sittard speelde.

Marcel en Richard beleefden eerst samen het optreden van hun favoriete band. Dat was super! Na afloop van het concert was het zover: de ‘meet and greet’ met de band. Marcel en Richard vonden het geweldig de band te ontmoeten. Natuurlijk werd er ook een leuke groepsfoto gemaakt, als aandenken van deze Hartenwens. Na de ontmoeting met de band vonden er nog een hoop andere optredens plaats in de gezellige feesttent. Het was een geslaagde dag; Marcel en Richard vonden hun Hartenwens “super leuk”!


[terug]

Hartenwens: Chocoladefabriek

Petra vindt chocolade “heeeel erg lekker” en wilde dolgraag naar een echte chocoladefabriek. Voor haar Hartenwens mocht Petra naar de fabriek van Rousseau Chocolade in Sittard. Lees hier een leuk verslag van deze dag, geschreven door Petra:

We gingen eerst in Sittard een lekker broodje eten voordat we naar de chocoladefabriek gingen. Eenmaal bij de chocoladefabriek aangekomen, mochten we verschillende soorten chocolade proeven. Daarna mochten we kijken hoe de chocolade werd gemaakt. Hierna mocht ik ook nog zelf chocolade maken zoals bonbons en hartjes. En ik mocht ook nog een heel groot hart versieren. Dit mocht ik allemaal mee naar huis nemen. We hebben hier op de groep lekker van gesmuld. Het was een super leuke dag. Bedankt voor alles!

Groetjes Petra


[terug]

Hartenwens: Bezoek aan voetbalstadion

Harrie en Jan zijn beiden fan van PSV en wilden graag een bezoek brengen aan het stadion van hun club. Hun Hartenwens ging onlangs in vervulling. Lees hier een kort verslag van hun ervaringen die dag:

Op vrijdag 7 oktober zijn wij samen met onze vrijwilliger naar het PSV stadion in Eindhoven geweest. We hadden een heel fijne dag. We genoten van de mooie rondleiding. We mochten de kleedkamers, het veld en de spelerstunnel bezoeken. Hierna mochten we nog naar het PSV museum waar we natuurlijk de kampioensschaal konden bekijken. De dag sloten we af bij zaal Geraats in Grathem met een lekker diner. Het was een heel mooie dag en we hebben ervan genoten. Bedankt, iedereen die deze fijne dag voor ons heeft waargemaakt.
Jan en Harrie

[terug]

Hartenwens: Dierentuin

Nathalie had als Hartenwens om met haar familie naar de dierentuin te gaan. Ze wilde dolgraag de prachtige giraffes, leeuwen, olifanten en tijgers in het echt zien. Onlangs mocht Nathalie met haar familie en begeleiding een dag naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Hierbij een verslagje, geschreven door Nathalie:

De zeeleeuwenshow was leuk en mama was héél nat geworden. Via de tunnel bij de pinguïns kon je onderwater kijken. De apen vonden ons fototoestel leuk om te zien en wilden deze wel hebben. Meneer Billy was erg aardig. Hij vond het leuk dat ik voor mijn Hartenwens naar zijn park kwam. Wij staan samen grappig en ook héél stoer op de foto.

Groeten,

Nathalie[terug]

Hartenwens: Hockeywedstrijd

Ronald is gek op hockey en speelt zelf bij het G-team van HC Scoop. Als groot fan van Maartje Paumen wilde Ronald graag een wedstrijd van HC Den Bosch bijwonen. Op zondag 9 oktober ging die Hartenwens in vervulling.

Ronald werd op deze zonnige dag opgehaald door vrijwilliger Guus om samen naar Den Bosch te gaan. Eenmaal aangekomen bij het wedstrijdveld wilde Ronald het liefst aan de zijlijn staan. Zo stond hij het dichtst bij Maartje Paumen en de rest van het team. In de eerste helft werd het al snel 1-0 door een strafcorner. Die helft eindigde in 3-0. In de tweede helft kwam naar nog een vierde doelpunt bij. Zo eindigde de wedstrijd in 4-0 en won HC Den Bosch de wedstrijd. Daar was Ronald natuurlijk erg blij mee.

Na de wedstrijd was er de mogelijkheid handtekeningen te vragen. Jammer genoeg was het te druk om met Maartje op de foto te gaan, maar een handtekening kreeg Ronald wel. Na een bezoek aan een sportwinkel keerden Ronald en Guus terug naar huis. Onderweg hebben ze nog lekker gegeten. “Het was een geslaagde dag!”, aldus Ronald.


[terug]

Hartenwens: Shoppen in Roermond

De Hartenwens van Marianne was om gezellig in Roermond te gaan shoppen. Marianne schreef een leuk verslag van haar dag:

Ik ben opgehaald door mijn begeleidster met de auto. We hebben de rollator achter in de auto gelegd en zijn naar het Retailpark in Roermond gereden.

We zijn begonnen in de Big Bazaar. Hier hebben ze heel veel leuke dingen. Ik heb er een klapper gekocht, make up, parfum haarverf en douchegel. Daarna zijn we naar Media Markt gegaan. Hier heb ik cd’s gekocht, een map waar ik allemaal cd’s in kan doen en een lange kabel voor mijn koptelefoon, zodat ik door mijn kamer kan dansen. Bij de Blokker heb ik nog een cd met Nederlandstalige muziek gekocht.

Van het laatste beetje zijn we naar de Bakker Bart gegaan en hebben we een kopje koffie met een Bossche Bol gegeten.

Ik vond het erg gezellig, en ben erg blij met mijn gekochte spulletjes.

Groetjes van Marianne


[terug]

Hartenwens: Automonteur

Patrick is gek op auto’s en had als Hartenwens om eens in een garage mee te lopen, om daar te helpen sleutelen. Thuis is het namelijk toch anders dan in een ‘echte’ garage!

Op 20 september was het zover; Patrick mocht meehelpen in autogarage Van Ninhuys. Om acht uur ’s ochtends begon zijn Hartenwens. Patrick had van tevoren met de begeleiding geregeld dat er vlaai zou worden bezorgd in de koffiepauze, om de medewerkers van de garage te bedanken. Die was heerlijk!

Als een echte monteur mocht Patrick banden verwisselen, koelvloeistof en antivries bijvullen en remschijven schoonmaken. Tussen de middag heeft hij thuis lekker geluncht en ’s middags hielp hij mee met allerlei andere klusjes. Patrick heeft echt van zijn dag genoten.


[terug]

Hartenwens: Mega Piraten Festijn

Amber wilde dolgraag naar een concert van Nederlandse artiesten. Op 24 september ging haar Hartenwens in vervulling; ze mocht namelijk met haar tante naar het Mega Piraten Festijn in Tilburg. Amber schreef zelf een kort verslag:

“Op zaterdag 24 september ging ik met mijn tante Petra naar mijn Hartenwens. Ik vond het super gezellig bij het Piraten Festijn in Tilburg. Er waren leuke artiesten zoals Frans Duijts, Jannes, Gebroeders Ko, Mr. Polska, Sieneke en nog veel meer. We hadden zitplekken, maar deze waren niet zo goed. We keken tegen de ruggen van andere mensen aan. Heel erg bedankt voor deze leuke dag!”


[terug]

Hartenwens: Voetbalwedstrijd

Rick is PSV-fan en wilde niets liever dan naar een echte wedstrijd van ‘zijn’ club. Zijn Hartenwens ging op 21 september in vervulling: hij mocht met zijn goede vriend Stefan naar de wedstrijd PSV-Roda JC. Hierbij een verslagje van deze dag, geschreven door Rick:

Op woensdag 21 September 2016 ging ik samen met Stefan, mijn goede vriend, naar de wedstrijd PSV – Roda JC. PSV won deze wedstrijd met 4-0.  Ik, Rick, had de vrijkaarten voor deze wedstrijd gekregen via de Hartenwens die ik heb gedaan bij Daelzicht. We gingen rond 16:00 uur per bus naar Weert, en vanuit Weert met de trein naar Eindhoven. Daar aten we gezellig friet, vervolgens gingen we naar het PSV-stadion voor de wedstrijd. Het was een hele mooie dag. Bedankt Daelzicht voor deze mooie Hartenwens!

Groetjes Rick 


[terug]

Hartenwens: Voetbalwedstrijd

De sportieve Hartenwens van Esther was om eens naar een grote voetbalwedstrijd te gaan. Die wens ging in vervulling toen zij onlangs naar PSV-Roda JC ging met haar vader. Esther had er veel zin in! 


bron: www.psv.nl

Met de trein reisden vader en dochter naar Eindhoven, waar de wedstrijd die dag zou plaatsvinden. Esther vond het Philips-stadion groot en druk, maar evengoed  erg gezellig. Het gezelschap had goede zitplaatsen, waardoor zij alles op het veld goed konden zien. Esther vond de mascotte van PSV erg leuk. Het was een spannende wedstrijd en Esther keek haar ogen uit. Er was zoveel te zien! Het uitzinnige publiek, het geluid van trommels en luid gezang zorgden voor veel sfeer. Esther en haar vader moedigden PSV aan en gelukkig won ‘hun’ team met 4-0. De wens was volgens Esther zeker voor herhaling vatbaar; ze was erg tevreden!


[terug]

Hartenwens: Zomercarnaval Rotterdam

Sunita had als Hartenwens om het Zomercarnaval in Rotterdam te bezoeken. Ze wilde de kleurrijke parade heel graag eens in het echt bewonderen. Hierbij een verslagje van deze Hartenwens:

Via Hartenwensen heb ik kaartjes gekregen voor het Zomerfestival in Rotterdam. Hier ben ik met Jaro naartoe geweest. Het was heel mooi. De dames dansten heel mooi op de Surinaamse life-muziek in een grote optocht. Er waren heel veel bands langs de kant, in open vrachtwagens. Ook hebben we heerlijk Surinaams gegeten. Je kon er van alles kopen, bijvoorbeeld sieraden, kleding, drank en eten. We hebben een prachtige dag gehad. Moe en voldaan zijn we ’s avonds weer in de trein gestapt. Volgend jaar weer!

Bedankt dat jullie geholpen hebben om deze wens te vervullen.

Groetjes, 

Sunita.


Bron: JeHu68 op flickr


[terug]

Hartenwens: Venlose Revue

Als geboren en getogen Venlonaar is Jan altijd op de hoogte van wat er gebeurt in ‘zijn’ stad. Zo las hij ook dat er een Venlose Revue zou plaatsvinden. Zijn Hartenwens was om met zijn zus en twee broers naar de Venlose Revue Schoëne Schién te gaan.

Zaterdag 17 september was het zover. De broers en zus van Jan reisden af naar Venlo om samen met Jan te gaan genieten van de voorstelling. Voor aanvang maakten zij eerst een ‘terug in de tijd-wandeling’ door het centrum van “het stedje van plezeer”.

“Het viel Jan meteen op dat de juwelier in de Klaasstraat – waar hij ooit zijn horloge kocht – er niet meer was. Natuurlijk ontglipte ook het grote leegstaande pand van V&D zijn aandacht niet. We brachten ook een bezoek aan een voor Jan bekende herenmodezaak, om leuke kleren uit te zoeken voor de winter.

Het eten in het restaurant bij theater de Maaspoort smaakte ons goed. We hoefden nu nog maar een paar stappen te zetten om op onze eerste rang-stoelen te gaan zitten in het uitverkochte Maaspoorttheater. Wat hebben we genoten van de prachtige zang en muziek, en van het verhaal over de kleermakersfamilie Knuip uit de Klaasstraat! Jan had het meeste plezier toen de legendarische voetbalwedstrijd van VVV tegen Feyenoord uitbundig en uitvoerig nagespeeld werd. Het was een feest van herkenning voor hem en eigenlijk voor ons allemaal. Zoals Jan dat jarenlang gedaan heeft tijdens wedstrijden in de Koel, zwaaide hij nu weer enthousiast met de zwart-gele vlag van VVV, terwijl de prachtigste liedjes gezongen werden.

Om half twaalf verlieten we blij en tevreden het theater, napratend over de vele herkenbare scenes uit onze jeugd die we de afgelopen uren gezien hadden. Bedankt Daelzicht!”


[terug]

Hartenwensen dossier:

Klik hier voor de vervulde wensen 2014

 Klik hier voor de vervulde wensen 2015