Geslaagde Proef, Doe en Beleefdagen bij Daelzicht!

09-06-2015 (08:09)

 

Op 6 en 7 juni organiseerde Daelzicht de Proef, Doe & Beleefdagen in Heel. Het tweedaags evenement nam bezoekers even mee terug in de tijd. Naar de tijd ‘waarin het boerenleven en de ambachtslieden de spil van onze samenleving waren en we na een dag noeste arbeid met z’n allen rond de tafel balkenbrij aten…’ Een eigentijdse manier van ‘onthaasten’, een nostalgische belevenis in de ruimste zin van het woord.

 

 

De Proef, Doe en Beleefdagen kenden een verrassend en veelzijdig programma, waarin alle ruimte was voor bezoekers om de sfeer en typische streekproducten en lekkernijen (zoals Balkenbrij en knapkoek) van vroeger te proeven. Om ambachtslieden aan het werk te zien en met hen aan de slag te gaan. Om samen te beleven hoe we vroeger leefden, werkten, speelden én genoten. Want uiteraard was er ook volop vertier in de vorm van muziek, dans en spelactiviteiten aanwezig. 


In samenwerking met lokale ondernemers en zorgboeren werd een aantal oude ambachten gedemonstreerd. Zo presenteerde Limburgs enige echte ambachtelijke klompenmaker, de heer Carel Jeuken, enthousiast zijn kunsten en had de mobiele drukker èFDé veel bekijks. Ook konden bezoekers de mandenvlechter, hoefsmid en andere ambachtslieden aan het werk zien. En er was een verrassende en inspirerende markt waar sieraden, kunst, tuinaccessoires, streekproducten en lekkernijen verkrijgbaar waren.

 


Kortom, het was een prachtig weekend op een prachtige locatie, waar cliënten en hun familie, kinderen en hun ouders en de omgeving volop konden genieten.