Opening Wasservice Peel en Maas

18-09-2014 (15:40)

 

 

Vrijdag 19 september vond op het terrein van locatie Savelberg in Koningslust, de officiële opening plaats van ‘Wasservice Peel en Maas’. 

Een nieuw concept, voor en door inwoners van de gemeente Peel en Maas.
Wasservice Peel en Maas is een initiatief van Daelzicht, Gemeente Peel en Maas, Synergy Health en OZO. Vier organisaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel hebben staan en die hun krachten bundelen om gezamenlijk drie belangrijke doelen te realiseren:


1. Zinvolle (arbeidsmatige) dagbesteding

Wasservice Peel en Maas biedt zinvolle dagbesteding voor mensen met een beperking en ontwikkel-, werkervarings- en werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle medewerkers die er werken doen volop mee aan het arbeidsproces. En dús ook aan de maatschappij. Bij het wascentrum staat niemand aan de zijlijn, maar draagt ieder zijn steentje bij vanuit zijn eigen kracht.


2. Langer zelfstandig wonen

Wasservice Peel en Maas helpt mensen langer zelfstandig te blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving. Want  dat is uiteindelijk voor iedereen het prettigst!


3. Ontmoetingen dicht bij huis

De was kan, behalve bij de Wasservice, in de toekomst ook worden ingeleverd bij diverse adressen in de gemeente, de zogenaamde ‘Hubs’. Hiermee worden ontmoetingen dicht bij huis gecreëerd, worden sociale contacten gestimuleerd én wordt de mantelzorger op een plezierige manier ontlast.


Collectieve wasstrijkservice en wascentrum

De was- en strijkservice houdt in dat mensen hun persoonlijk wasgoed door een wasserij kunnen laten verzorgen, waarbij het professioneel wordt gewassen, gedroogd, gestreken en/of gestoomd. Natuurlijk wordt het wasgoed ook weer snel en schoon (thuis)bezorgd. 


Door deze unieke samenwerking maken de vier partners Daelzicht, Gemeente Peel en Maas, Synergy Health en OZO samen het verschil voor personen/huishoudens die wassen en strijken straks niet langer aangeboden krijgen door de Wmo of de zorgaanbieder (nu nog onderdeel van Hulp in de Huishouding). Het initiatief richt zich op senioren en mensen met een beperking, maar alle inwoners van de gemeente Peel en Maas kunnen gebruik maken van de diensten van het wascentrum. 


Wasservice Peel en Maas is een collectieve voorziening die ervoor moet zorgen dat niemand in de gemeente ‘tussen wal en schip valt’. Het wascentrum is gevestigd aan De Koningstraat 25 in Koningslust, op het terrein ‘Savelberg’ van Daelzicht. Kijk voor meer informatie op www.wasverzorging.nl.