Afscheid nemen en het Belevenisbos opknappen

26-04-2017 (14:07)

 

Op zaterdag 22 april werd een ‘Doe-dag’ in het Belevenisbos georganiseerd met inwoners van Heel, bewoners en medewerkers van Daelzicht, onder leiding van het IKL.

 

Op 1 mei neemt interim-bestuurder Nettie Saarloos afscheid van Daelzicht. Bij een afscheid hoort vaak een receptie. Maar niet voor Nettie. Dat vindt zij niet bij haar passen.

 

Het was haar wens een afscheidsactiviteit te organiseren om samen met inwoners van Heel en bewoners en medewerkers van Daelzicht het Belevenisbos op te knappen. Een hernieuwde kennismaking na alle negatieve acties en berichtgeving rondom het Belevenispark.

 

Betrokkenheid

Sinds het ontstaan, vanaf 1880, van de organisaties St. Anna en St. Joseph in Kasteel Heel, zijn de inwoners van Heel altijd betrokken geweest bij beide organisaties. Veel Haelder zijn of waren werkzaam bij St. Anna en St. Joseph.

 

Deze betrokkenheid wil Nettie nieuw leven in blazen. De afgelopen maanden heeft zij regelmatig contact gehad met inwoners uit Heel en gevraagd of dit een leuk idee was. Gelukkig waren de reacties positief en wilden ze graag helpen met het verspreiden van de uitnodigingen.

 

‘Doe-dag’

Het resultaat is een geweldige zaterdag, waar bladeren zijn opgeruimd en paden zijn aangelegd en begaanbaar gemaakt. Ook zijn er banken en boomhutten van omgewaaide boomstammen gebouwd en gemaakt. Dit onder leiding van leden van de Limburgse Landschapsorganisatie, IKL: zij hielpen bij de werkzaamheden en zorgden voor de veiligheid.

 

Tijdens de gezamenlijke lunch, met brandnetelsoep van brandnetels uit het Belevenisbos en op hout gebakken pannenkoeken, was te horen dat dit initiatief erg werd gewaardeerd en voor herhaling vatbaar is: “Een prima eerste stap op weg naar het herstellen van de relatie met de dorpsbewoners”.