Twee elektrische duofietsen voor locatie Zuyd Staete

22-04-2014 (14:10)

 

 

Bij WBC Zuyd Staete in Sittard zijn twee elektrische duofietsen in gebruik genomen. Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK en het Pape Fonds hebben deze duofietsen geschonken aan de locatie.

Op locatie Zuyd Staete in Sittard wonen 52 ouderen met een ernstig verstandelijke beperking. Zuyd Staete ligt in het groenste gebied van Sittard, op nog geen tien minuten van de historische stadskern. Bewegen is ontzettend belangrijk voor deze doelgroep en het buiten zijn heeft een positief effect op het welzijn van deze cliŽnten. 

De duofiets biedt uitkomst om lekker te gaan fietsen, zeker voor de cliŽnten die niet zelfstandig aan het verkeer kunnen deelnemen en beperkt zijn in het functioneren. Door middel van trapondersteuning, gordels en een draaibare bijrijdersstoel kunnen de cliŽnten samen met een vrijwilliger, mantelzorger of begeleider op een prettige en veilige manier fietsen.

De cliŽnten zijn ontzettend blij met de elektrische duofietsen en bedanken de fondsen voor hun bijdrage. Een bijzondere wens is met behulp van deze giften in vervulling gegaan.