Steven Rooks geeft deelnemers Daelzicht een kijkje in klimkeuken

26-05-2014 (10:53)

 

 

Onder leiding van oud-profrenner Steven Rooks hebben zes cliënten van Daelzicht en twaalf buddy’s afgelopen zaterdag in en rond Terworm in Heerlen ‘tips & tricks’ van het wielervak ontvangen c.q. geleerd. De opgedane kennis zullen ze binnenkort kunnen inzetten bij het beklimmen van de bekende berg Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk.

In juni gaan de zes deelnemers van Daelzicht de enorme sportieve klim-uitdaging aan. Om dit mogelijk te maken heeft Daelzicht zich aangesloten bij het succesvolle wielerevenement Equipe Mont Ventoux, dat collega-organisatie Koraal Groep sinds twee jaar organiseert. Equipe Mont Ventoux startte in 2012 met 19 cliënten van Koraal Groep locatie Gastenhof. Dit jaar heeft de organisatie haar grenzen verlegd door samen te fietsen met 11 verschillende zorgorganisaties. In totaal zullen meer dan 400 deelnemers, uit drie provincies, de ‘reus van de Provence’ proberen te bedwingen. Om deze bijzondere uitdaging tot een succes te maken, worden buddy’s gekoppeld aan de cliënten. Om samen te trainen en om uiteindelijk samen de Mont Ventoux te beklimmen.

De bijeenkomst werd zaterdagochtend afgetrapt door Jan Valkenborgh, lid Raad van Bestuur, en Piet Caris, projectleider Equipe Mont Ventoux Daelzicht, die de deelnemers welkom heette. Vervolgens vertelde Erwin Janssen, directeur Dolmans Landscaping, zijn visie over het 'Boels Dolmans Cycling Team' en de bijzondere clinic die op het programma stond met Steven Rooks.

Steven nam vervolgens het stokje over en vertelde over de prestaties die hij in de wielersport had neergezet. Hij was in zijn tijd als beroepswielrenner een meer dan verdienstelijk klimmer. Zo won hij onder andere in de Tour de France van 1988 de bergetappe naar L’Alpe d’Huez. Ook schreef hij in deze Tour-editie het bergklassement en het combinatieklassement op zijn naam en hoefde hij in de eindklassering alleen Pedro Delgado voor te laten gaan. Een jaar later won Steven Rooks de 15e Tour-etappe tussen Gap en Orcieres-Merlette: een bergtijdrit over 39 kilometer. Vanaf 2013 is Rooks sportief manager van de Nederlandse vrouwenploeg: het Boels Dolmans Cycling Team.

Alle deelnemers mochten zich intekenen om een afstand van 47 kilometer in omgeving van Terworm af te leggen. Elke deelnemer kreeg een luid applaus bij het zetten van de naam op het intekenbord. Het was daarna tijd om op de fiets te stappen om als een profpeloton, onder begeleiding van motards en een volgauto, de prachtige uitgestippelde route in de omgeving van Terworm af te leggen.

Met Steven Rooks hadden de Daelzicht-deelnemers een door de wol geverfde cursusleider in hun midden. Samen met renster Marieke van Wanroij verzorgde hij een topclinic aan onze deelnemers.Het was een geweldige dag met dank aan Dolmans Landscaping.