OZO doe ik mee steunt de Daelzicht Equipe Mont Ventoux!

01-06-2015 (13:15)

 

 

Op 17 juni 2015 gaat Daelzicht samen met zes cliënten een grote sportieve uitdaging aan: het beklimmen van de bekende berg Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk. Daelzicht haakt met dit initiatief aan bij het succesvolle wielerevenement Equipe Mont Ventoux, dat Koraal Groep sinds drie jaar organiseert. Equipe Mont Ventoux startte in 2012 met 19 deelnemers en afgelopen jaar hebben zo’n 400 cliënten en buddy’s de ‘grote kale berg’ beklommen. 

OZO doe ik mee, een netwerkorganisatie die arrangementen bundelt en faciliteert voor mensen met een hulpvraag, steunt de Daelzicht Equipe Mont Ventoux.


Afgelopen donderdagavond werden de cliënten en buddy’s warm ontvangen bij het gemeenschapshuis Neerbeek waar OZO diverse arrangementen aanbiedt. OZO makelaar, Arend te Velde, sprak de groep toe en vertelde over locatie de Haamen in Beek waar ‘de Carroussel’. “Het is een programma waarbij mensen kunnen deelnemen aan activiteiten op gebied van sport, beweging, gezondheid en voeding. Men kan daar diverse sporten beoefenen, zoals: zwemmen, voetballen, handballen, atletiek, karate en nog veel meer. Het ontwikkelen, stimuleren en organiseren van sportactiviteiten voor mensen met een ondersteuningsvraag is belangrijk. Het maatschappelijk belang hiervan is groot. Door te sporten worden mensen fysiek en mentaal fitter, ook staan ze met meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld in het leven. Bovendien groeit hun netwerk en daarmee de kans op een volwaardige plek in de samenleving”.

OZO doe ik mee draagt daarmee ook de Daelzicht Equipe Mont Ventoux een warm hart toe. Na de motiverende woorden van Arend te Velde, kon men naar buiten om zich op te stellen voor een fietsroute door de omgeving en onder luid applaus vertrokken de deelnemers de weg op.