Dagcentrum de Dagbeeker in Beek viert 40-jarig jubileum

25-04-2018 (17:38)

 

Dagcentrum de Dagbeeker bestaat dit jaar 40 jaar en dat is reden voor feest! Op vrijdag 20 april vond er een gezellige en druk bezochte jubileumviering plaats. Tijdens de viering werden bezoekers, vrijwilligers en medewerkers in het zonnetje gezet. Wel 200 bezoekers vierden het feest mee, waaronder bezoekers en hun ouders en familie, vrijwilligers, buurtbewoners, mensen van de gemeente Beek en leden van het Lucia Comité.

 

Bezoekers van het dagcentrum kregen een feestprogramma aangeboden (in plaats van hun reguliere dagprogramma). Zij werden feestelijk onthaald: er lag een rode loper en iedereen kreeg een zelfgemaakte corsage. Daarna was er een variétévoorstelling, verzorgd door begeleiders. Dat bracht de sfeer er goed in. De lunch werd verzorgd door ouders en familie van bezoekers. Burgemeester Christine van Basten-Boddin lunchte gezellig mee.

Familie van dagcentrumbezoekers, buurtbewoners en overige genodigden konden ‘s middags de feestelijkheden meevieren in de zaal van ‘t Auwt Patronaat. Onder anderen wethouder Thijs van Es en Peter Muijen, bestuurder van Daelzicht, waren aanwezig om het publiek toe te spreken. Ook waren er fantastische optredens van de Beeserhofkapel en Duo X-Elle.

De Dagbeeker is nu al 40 jaar onderdeel van de Beekse gemeenschap. Bezoekers en begeleiders voelen zich helemaal thuis in Beek. De grootse viering bevestigde dat nogmaals. De hechte relatie met de gemeenschap voelt goed: het dagcentrum heeft goede contacten met plaatselijke verenigingen die zich op allerlei manieren vol enthousiasme inzetten voor De Dagbeeker. Er zijn daarnaast nog zo’n 25 vrijwilligers uit de omgeving die het dagcentrum op allerlei gebieden ondersteunen. Zo is er onlangs een heuse belevingstuin gerealiseerd door vrijwilligers van de stichting Sprookjestocht Beek.