Ambulante ondersteuning

Je woont zelfstandig of misschien nog bij je ouders. Je hebt iemand nodig die met je meedenkt en die jou ondersteunt om de juiste beslissingen te nemen. Ambulante begeleiding van Daelzicht kan voor jou een goede oplossing zijn. De ambulante begeleider gaat samen met jou in gesprek om erachter te komen waar je ondersteuning bij nodig hebt.

Voorbeelden van ambulante begeleiding

  • Je helpen met je administratie en met het omgaan met geld.
  • Je helpen je huishouden goed te regelen. Hoe pak je het werk aan?Wat wil je nog leren op dit gebied?
  • Je helpen bij het contact (leren) leggen met anderen en ervoor zorgen dat dit contact ook blijft als je het prettig vindt.
  • Je begeleider kan samen met jou op zoek gaan naar vrijetijdsbesteding die bij jou past.
  • Je ondersteunen op je werk of school. Zodat het goed blijft gaan op deze plek.
  • Als je het moeilijk vindt om alleen naar je huisarts, tandarts of specialist in ziekenhuis te gaan, kunnen we je hierbij helpen.
  • Je kunt met je ambulante begeleider allerlei zaken bespreken. Je begeleider luistert en helpt je bij het maken van keuzes.


Ambulant Autisme Team

Speciaal voor mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (AAS) en hun omgeving is er het Ambulant Autisme Team (AAT). Het AAT ondersteunt in het gezin bij bewustwording en het bieden van inzicht in wat de Autisme Spectrum Stoornis betekent en welke invloed deze heeft op de persoon en de omgeving. Het team ondersteunt ook op school, bij dagbesteding, werk en vrije tijd, bijvoorbeeld door het leren plannen het aanleren van sociale vaardigheden.

 

Cubigo

Westelijke Mijnstreek Online is een website voor een moderne betrokken buurt. Een buurt waarin mensen elkaar kennen en graag blijven wonen. Een buurt waarin mensen zich veilig voelen in hun eigen sociale omgeving. Hiervoor zijn verbindingen nodig tussen bewoners onderling. Maar er is ook ruimte voor verenigingen, bedrijven, zorg en professionele dienstverlening. Westelijke Mijnstreek Online brengt dit alles samen op één online platform. Wij gebruiken hiervoor het Cubigo systeem. westelijkemijnstreekonline.nl 

Voor rechtstreeks inloggen of aanmelden: Klik hier.

<<< terug