Daelzicht heeft de Magic Flute gedoneerd gekregen

Muziek is een oertaal, een taal waarin je jezelf kunt uitdrukken wanneer je geen of weinig woorden hebt. Ieder mens heeft zijn eigen, natuurlijke, muzikale kwaliteit waarmee hij zich kan leren uitdrukken. Door zelf muziek te maken kan iemand opbloeien en op een nieuwe, vaak verrassende wijze van zich laten horen. 

De Magic Flute is een eenvoudig te bespelen blaasinstrument dat zonder handen kan worden bespeeld en er is weinig longvolume voor nodig. De toonhoogte van deze elektronische fluit is beÔnvloedbaar door je hoofd omhoog en omlaag te bewegen. Het werkt als een soort wip-wap. Een gyroscoop in het midden van de "wip" zet de hoofdbeweging om in elektronische signaaltjes. De Magic Flute is een "stand-alone" instrument dat geheel zelfstandig kan werken, dus is het een kwestie van aanzetten en spelen. Hierdoor is de Magic Flute een bijzonder gebruiksvriendelijk instrument. 

Op 15 juli werd de Magic Flute officieel overhandigd aan Gertrude Graus, muziektherapeute bij Daelzicht, door een anoniem fonds. Daelzicht is ontzettend blij met deze mooie aanwinst.

 

2e Geslaagde netwerkborrel Vrienden van Daelzicht Hartenwensen

De multifunctionele ruimte in cafe-achtige sfeer, de Taveerne, was het decor van de tweede netwerkborrel voor de Vrienden van Daelzicht Hartenwensen.

CliŽnten van @ your service, Alma en Merie,  zorgden voor een warm welkom voor de 85 deelnemers van bedrijven uit verschillende branches.

Deze bedrijven steunen projecten en activiteiten voor cliŽnten van Daelzicht. Het gaat altijd om activiteiten die niet betaald kunnen worden uit het reguliere zorgbudget. Dit zijn vaak projecten en activiteiten die plaatsvinden in de vrije tijd en die het leven van onze cliŽnten, net dat beetje extra kleur geven. Paulette van Lierop, manager Clientservice, Marketing & Communciatie / Daelzicht Academie, sprak namens Daelzicht dan ook een dankwoord uit aan de vele Vrienden die Daelzicht intussen rijk is. 

 

 

Daelzicht had gezorgd voor een gevarieerd programma. Piet Basten, projectmanager Beleven & Bewegen gaf een presentatie over de plannen van het Belevenispark dat Daelzicht in Heel wil realiseren. Een uniek, Euregionaal park voor mensen met een beperking. Vervolgens werd de groep opgesplitst. De ene helft kreeg een presentatie van Jano Schoenmakers, manager Vastgoed a.i. Hij presenteerde de (toekomstige) nieuwbouwprojecten van Daelzicht.  

 

De andere helft maakte kennis met de mogelijkheden van de Nebula. Deze interactieve lichtwand heeft Daelzicht mede dankzij de Vrienden van Daelzicht Hartenwensen kunnen aanschaffen. De heer Bart van Goch, directeur van het bedrijf NYOYN, verzorgde een demonstratie waarbij diverse therapievarianten aan bod kwamen. Vervolgens wisselden de groepen.  

 

Rond 18:00 uur kon iedereen genieten van een heerlijk Italiaans buffet, dat verzorgd werd door Hans Hermus. Er werd nog gezellig geborreld en nagepraat. Deze bruisende borrel zal volgend jaar opnieuw worden georganiseerd voor de Vrienden. 

 

Deze netwerkborrel werd mede mogelijk gemaakt door Paraat Brandbeveiliging. 

Securitas sponsort Huybheide 4 een snoezelhoek t.w.v 6000,-

Securitas zet zich in voor een veilige woon-, werk- en leefomgeving. Dat doen ze op een maatschappelijk verantwoorde manier. Met oog voor de maatschappij, voor het milieu en voor de medewerkers. Securitas steunt elk jaar initiatieven die vanuit de medewerkers van Securitas worden aangedragen en waaraan zij zelf een bijdrage leveren. 

Liesbeth Gerritsen is receptioniste bij Securitas en vrijwilligster bij Huybheide 3 en 4 in Koningslust. Zij had samen met Anouk Nijs, fondsenwerver bij Daelzicht, een voorstel voor de realisatie van een snoezelhoek aangedragen bij Securitas. Uit alle verzoeken die Securitas van medewerkers kreeg, werd de wens van Liesbeth ingewilligd. Securitas sponsorde de inrichting van een snoezelhoek met materialen als een watermuur, een massagemat, een muziekkussen en een schommelstoel. Gisteren mocht Daelzicht verschillende medewerkers van Securitas verwelkomen om de prachtige snoezelhoek te komen aanschouwen. Lilian Lormans, teamleider van o.a. HH4, gaf een mooie toelichting over de meerwaarde van de snoezelhoek en bedankte Securitas voor dit prachtig cadeau. Liesbeth Gerritsen werd ook in het zonnetje gezet door Lilian, zij mocht een mooie bos bloemen in ontvangst nemen. Een heerlijk stuk taart mocht natuurlijk niet ontbreken om dit bijzonder moment samen te vieren.

Van l naar r: Frans Spelthaen, Martijn Janssen, Liesbeth Gerritsen, Jeroen Gerritsen, Badria Aquil en Lilian Lormans

Feestelijke opening van de Nebula: een prachtig cadeau!

Op zaterdag 16 maart is de Nebula, een interactieve lichtmuur, feestelijk geopend in de Taveerne in Heel. Dankzij de bijdrage van fondsen en sponsoren kon Daelzicht deze interactieve lichtmuur aanschaffen en daarmee het aanbod op het gebied van ontwikkeling verruimen.

Rond het middaguur kwamen de eerste genodigden binnen voor de officiŽle opening, zij konden eerst genieten van een hapje en een drankje. Om 13 uur heette Jan Valkenborgh, lid Raad van Bestuur, iedereen welkom en vertelde over de achtergrond en aanleiding voor dit project. De openinghandeling werd verzorgd door Jan Valkenborgh samen met cliŽnt Rob Meijers. De Nebula was verpakt als cadeau met een grote rode strik voorop. Jan en Rob mochten samen de strik doorknippen en het lint eraf halen. De Nebula is nu officieel geopend!

Bart van Goch, directeur van het bedrijf NYOYN, nam vervolgens het woord en vertelde over de interactieve lichtmuur die duizenden LED lichtjes bevat die reageren op aanraking. Zintuigen kunnen worden geprikkeld; zowel visueel, auditief als tactiel. Nebula kent een divers aanbod aan spelaanleidingen. Denk hierbij aan spellen met een duidelijk educatief doel of ondersteunend binnen therapiesessies, maar ook spellen die vooral leuk zijn, het samenspel bevorderen, of juist beweging stimuleren. Daarnaast wordt de Nebula ingezet om een ontspannen en gemoedelijke sfeer te creŽren. Bart wenst Daelzicht veel succes en plezier met de Nebula.Spelenderwijs leren is voor mensen met een verstandelijke beperking een waardevolle manier om educatie, interactie, beweging en ontspanning te bevorderen. Via het prikkelen van zintuigen worden cliŽnten in de gelegenheid gesteld hun emoties en gevoelens te uiten. Persoonlijke bewustwording en sociale vaardigheden kunnen worden vergroot, een isolement kan worden doorbroken. Om het aanbod op het gebied van ontwikkeling te verruimen, hebben Piet Basten en Renť Fontijn het initiatief genomen te kijken naar moderne hulpmiddelen die aansluiten bij de doelroep. De aanschaf van de Nebula is een prachtig resultaat dat dankzij fondsen en sponsoren kon worden gerealiseerd.  

Vriendennieuws

We hebben tot nu toe prachtige projecten en activiteiten gerealiseerd. Onze cliŽnten hebben plezier beleefd dankzij de steun van Vrienden van Daelzicht Hartenwensen. Als Vriend ontvang je jaarlijks het Vriendennieuws waarin zowel wordt teruggeblikt op als vooruitgekeken naar de periode die komen gaat. 

Klik hier voor de eerste uitgave van Vriendennieuws. 

Bruisende netwerkborrel Vrienden van Daelzicht Hartenwensen

De dynamische omgeving van De Fabriek in Maasbree was dinsdag 19 juni het decor van de eerste netwerkborrel voor de Vrienden van Daelzicht Hartenwensen. De Fabriek is een toonbeeld van samenwerkingsvormen van diverse groepen mensen uit de samenleving, van jong tot oud, met en zonder verstandelijke beperking. Dus waar beter dan op deze inspirerende plek, kon deze borrel gehouden worden.

CliŽnten van Daelzicht zorgden voor een warm welkom voor de 80 deelnemers van bedrijven uit verschillende branches. Deze bedrijven steunen projecten en activiteiten voor cliŽnten van Daelzicht. Het gaat altijd om activiteiten die niet betaald kunnen worden uit het reguliere zorgbudget. Dit zijn vaak activiteiten die plaatsvinden in de vrije tijd en die het leven van onze cliŽnten, net dat beetje extra kleur geven. Paulette van Lierop sprak namens Daelzicht dan ook een dankwoord uit aan de vele Vrienden die Daelzicht intussen rijk is.

Daelzicht had gezorgd voor een aantrekkelijk programma. Trendwatcher Adjiedj Bakas gaf een lezing waarin de verschillende branches van de deelnemende bedrijven de revue passeerden. Adjiedj is scherpzinnig en gaat soms dwars tegen de algemene opinie in. Naar eigen zeggen komen gemiddeld 85 % van zijn voorspellingen uit. Zijn lezing was in elk geval voldoende voer voor de deelnemers om er nog lang en uitgebreid over na te praten.Dit, onder het genot van een heerlijk Italiaans buffet dat verzorgd was door de mensen van De Fabriek. Deze bruisende borrel zal volgend jaar opnieuw worden georganiseerd voor de Vrienden.

Klik hier voor alle fotoís.

Martin Hurkens ambassadeur van Daelzicht!

Deze sympathieke zanger is de nieuwe ambassadeur van Daelzicht. Martin gaat zich inzetten als vertegenwoordiger van de Vrienden van Daelzicht. Een vriendenclub die zich belangeloos inzet om vrijetijdsactiviteiten mogelijk te maken voor de 2000 cliŽnten van Daelzicht.

Het ontwikkelen, stimuleren en organiseren van vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking is belangrijk. Door aangepaste vrijetijdsactiviteiten kunnen mensen met een beperking zich ontspannen, ontwikkelen en sociale contacten opdoen om uiteindelijk met meer zelfvertrouwen in het leven te staan. Deze activiteiten geven het leven van mensen met een verstandelijke beperking meer kleur, maar kunnen niet uit het reguliere (zorg)budget betaald worden.

Martin gaat zich inzetten om de bekendheid van Daelzicht en de Vrienden van Daelzicht verder te vergroten. Ook zal hij zich inspannen om nieuwe contacten te leggen voor stichting Daelzicht.

ďAls ambassadeur hoop ik mensen te kunnen inspireren, stimuleren en enthousiasmeren om de maatschappelijke betrokkenheid voor de doelgroep te vergroten. Muziek kent geen grenzen, muziek verbindt en verenigt en laat mensen ervan genieten in hun vrije tijd. Wat mij in het bijzonder aanspreekt tot het ambassadeurschap is de puurheid van mensen met een verstandelijke beperking. Om deze redenen wil ik graag een bijdrage leveren t.b.v. de cliŽnten van Daelzicht.ĒBianca Kurstjens van Ut Atteljee overhandigt een portretschilderij aan Martin.

We zijn ontzettend blij dat de winnaar van ĎHollandís got talentí met zijn warme karakter en affiniteit met de doelgroep het nieuw gezicht van Daelzicht is.