Begeleid wonen in de wijk

Een aantal woningen naast elkaar in een dorp of een prachtig nieuw appartement in de stad. Daelzicht biedt op tal van plekken in Limburg woningen voor mensen met een verstandelijke beperking. Een zit/slaapkamer, soms met eigen sanitair en een klein keukentje. Gezamenlijke ruimtes waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten om samen te eten, een spel te spelen of tv te kijken. Zelf invulling geven aan je leven, eigen keuzes maken, meedoen en groeien. Zelfstandig met een beetje begeleiding of juist met veel ondersteuning, de wens van de cliŽnt is altijd het uitgangspunt.

Samen met de cliŽnt, ouders en vertegenwoordigers gaan wij op zoek naar de woonvorm die het beste past. Wij stimuleren eigen verantwoordelijkheid en meedoen in de samenleving. De meeste cliŽnten werken overdag bij de sociale werkvoorziening, in een dagcentrum of op de reguliere arbeidsmarkt. De jeugdige bewoners gaan overdag naar school of naar een kinderdagcentrum. Het netwerk van onze cliŽnten is van groot belang; dit onderhouden en waar mogelijk vergroten, daar werken we samen aan. 

Ouders en vertegenwoordigers zijn betrokken bij het wel en wee van de woning. In het Ďfamilieberaadí wordt de gang van zaken in de woningen besproken. Natuurlijk kunnen zij ook tussendoor terecht bij de begeleiding. Je persoonlijk begeleider is er speciaal voor jou. Je doelen staan in je ondersteuningsplan.

Voel je thuis waar je woont, midden in de wijk.

Klik hier om ons aanbod te bekijken in de MEE Woonwinkel.

 

<<< terug