Actuele vacatures

Op deze pagina staat een actueel overzicht van onze openstaande vacatures. Reageren kan door je CV en motivatie te sturen naar sollicitatie@daelzicht.nl, onder vermelding van het betreffende vacaturenummer. 

 


14-12-2018 - V 12.05 Netwerkcoach HBO in Sevenum (32u)

Daelzicht is ervan overtuigd dat mensen met een beperking hun leven in de samenleving op eigen wijze willen invullen. Wij luisteren naar hun vraag en bieden ondersteuning bij alle facetten van het leven. Dit doen wij met respect, warmte en deskundigheid. Bezoek ook eens onze website: www.daelzicht.nl.

 

Ben jij toe aan een volgende stap in de carriŤre en wil je graag als netwerkcoach in de wijk aan de slag? Sta jij te trappelen om te gaan werken in een ervaren team waar werken vanuit de supportvisie centraal staat? Waar veel te gebeuren staat op gebied van huisvesting? Reageren kan t/m 16 december!

 

Per 1 maart 2019 hebben wij een vacature voor de functie:

 

Netwerkcoach in Sevenum

 

Het betreft een vast dienstverband voor 32 uur per week.

 

Locatieprofiel

In Sevenum liggen aan de Sondertseveld 19-21 twee woningen voor in totaal 10 bewoners. De bewoners zijn volwassenen tussen de 20 en 55 jaar met een matige verstandelijke beperking. Ze wonen zoveel mogelijk zelfstandig, de individuele mogelijkheden zijn hierbij het uitgangspunt. De bewoners trekken zich terug als ze daar behoefte aan hebben maar zoeken elkaar ook op voor gezelligheid of om samen te eten. De bewoners hebben allemaal op hun eigen manier behoefte aan de nabijheid en de begeleiding van de medewerkers van Daelzicht. 

 

Op deze locaties staat een ervaren team van medewerkers en wordt samengewerkt met een betrokken sociaal netwerk van de cliŽnten. De ďsupportvisieĒ is leidend voor de begeleiding. Support betekent letterlijk 'ondersteuning'. Werken vanuit de supportvisie betekent werken met als uitgangspunt dat mensen met een verstandelijke beperking, net als ieder ander, recht hebben op een volwaardig bestaan en dat zij hierin de ondersteuning horen te krijgen die zij daarbij nodig hebben. De trialoog cliŽnt Ė familie Ė professional is hierbij van groot belang. Samen zorgen we ervoor dat de bewoners hun plek in de samenleving vinden.

Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig, met in de nacht een slaapdienst waar de bewoners een beroep op kunnen doen als dat nodig is.

 

In Sevenum staat voor 2019 nieuwbouw van Daelzicht gepland voor 20-24 appartementen.

 

Functiebeschrijving:

Als netwerkcoach ga je je o.a. bezig houden met:

         CoŲrdineren en regisseren van het ondersteuningsplan cyclus.

         Vanuit duaal leiderschap, samen met de gedragsdeskundige en/of arts, regie voeren over het ondersteuningsproces en de uitvoering van de persoonlijke doelen van de cliŽnt.

         Actief vorm en inhoud geven aan de trialoog tussen cliŽnt, cliŽntvertegenwoordiger en de organisatie.

         Het actief betrekken van het informele en formele netwerk van de cliŽnt in het realiseren van de persoonlijke doelen.

         Coachen van het team zo dat iedereen vanuit de eigen talenten en op basis van een heldere focus zo optimaal mogelijk bijdraagt aan het cliŽntwelzijn.

         Proactief bijdragen aan het voortdurend verbeteren van de kwaliteit van zorg.

         Binnen deze functie wordt deels uitvoerend meegewerkt binnen het rooster.

 

Wij vragen

         Je beschikt over theoretische en praktische vakkennis op HBO niveau, te denken aan een HBO SPH, aangevuld met vakkennis en vaardigheden op het gebied van coaching.

         Je bent een rustig en stabiel iemand die stevig in je schoenen staat, waar een team en de cliŽnten op kunnen bouwen. 

         Je bent creatief en doortastend en zoekt, naast de begeleiding, voortdurend naar de mogelijkheden van de cliŽnten. 

         Ook heb je aantoonbaar affiniteit / ervaring met de taken en competenties die wij verwachten van de netwerkcoach.

         Je werkt vanuit de supportvisie en kan hierin fungeren als voorbeeld in de begeleiding van onze cliŽnten.

 

Wij bieden

         Voor deze functie bieden wij een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden. De CAO gehandicaptenzorg is van toepassing. Conform de CAO Gehandicaptenzorg is de functie van Netwerkcoach gewaardeerd op niveau FWG 50. 

         Een vast contract voor 32 uur per week.

 

Belangstelling?

Stuur dan je motivatie met CV onder vermelding van vacaturenummer V 12.05 uitsluitend per email uiterlijk 16 december naar sollicitatie@daelzicht.nl

 

Naast je CV en motivatie willen wij je uitdagen om in je motivatie aan te geven wat jouw visie is op het Ėals netwerkcoach- werken vanuit de supportgedachte!

 

Informatie over de functie kun je inwinnen bij Bernadet Vervoort, teamleider, via 06-51361611.

 

Gesprekken worden gehouden  9 januari in de middag en 11 januari in de ochtend.

 

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform de Nota Werving & Selectie voorrang in het plaatsingsproces. Vaste dienstverbanden blijven gehandhaafd.


[terug]

13-12-2018 - V 12.07 Medewerker begeleiding EMB (verzorgend) in Heel (15-18u)

Daelzicht is ervan overtuigd dat mensen met een beperking hun leven in de samenleving op eigen wijze willen invullen. Wij luisteren naar hun vraag en bieden ondersteuning bij alle facetten van het leven. Dit doen wij met respect, warmte en deskundigheid.

Ben jij die vriendelijke en zorgzame collega met een goed oog voor het welzijn van cliŽnten die volledig afhankelijk zijn? Voel jij je thuis in een moderne omgeving waar we met veel respect onze bewoners verzorgen en begeleiden en ze een fijne dag bieden. Wil jij graag werken op een locatie die vooruit loopt in mogelijkheden voor EMB-cliŽnten?

Op korte termijn zijn wij op zoek naar een nieuwe collega op onze locatie Rozenhof 18 in Heel voor de functie van:

Medewerker Begeleiding EMB
(15-18 uur pw, vast contract)

De locatie

Op Rozenhof 18 wonen 9 bewoners, allen EMB-cliŽnten, waarvan 2 vrouwen en 7 mannen in de leeftijd van 30 tot 80 jaar. Hiervan zijn 2 cliŽnten mobiel en 7 cliŽnten zijn rolstoelafhankelijk.

Er wordt intensief hulp geboden aan onze cliŽnten die zelf nauwelijks een eigen bijdrage kunnen leveren in hun alledaagse levensbehoeften. Vaak is hierbij een gedeeltelijke of gehele overname door begeleiding noodzakelijk.
Het doel van de begeleiding is stabilisatie of begeleiding bij (geleidelijke) achteruitgang, waarbij behoud van vaardigheden nagestreefd wordt. Dit alles in een sfeer van gemak en comfort voor de cliŽnt. Deze cliŽnten kunnen gebruik maken van dagbesteding die gesitueerd in hetzelfde pand.

Onze uitdaging is het aanbieden van een prettige daginvulling voor onze cliŽnten. Hierin zijn we vooruitstrevend. Activiteiten zijn bijvoorbeeld fietsen met de rolstoelfiets, wandelen, ons moderne welnessbad of tijd doorbrengen in onze mooie snoezelruimte. 

Rozenhof is tevens een fijne plek voor ouders en verwanten om op bezoek te komen, hier wordt veel aandacht aan besteed. Deze mensen zijn zeer welkom om met hun zoon of dochter tijd door te komen brengen.

De functie
Als medewerker begeleiding geef je op methodische wijze mede uitvoering aan de hulpvragen die in het persoonlijk plan van de cliŽnten zijn omschreven. Het accent ligt op verzorgende ťn op belevingsgerichte activiteiten/begeleiding. Je bent in staat, zowel individueel als in teamverband, verzorging, verpleging, begeleiding en/of ondersteuning te bieden aan de cliŽnten.  Naast het verzorgen/verplegen is het bieden van structuur en duidelijkheid belangrijk.

Wie zoeken we
- Je hebt een relevante afgeronde opleiding in zorg en welzijn op minimaal niveau MBO-3, bij voorkeur heb je een opleiding als verzorgende IG of verpleegkundige gevolgd.
- Je hebt grote affiniteit met verzorgende taken en verpleegtechnische handelingen.
- Je bent geduldig, oplettend, daadkrachtig en kunt je goed verplaatsen in de leefwereld van onze cliŽnten.
- Je bent lichamelijk fit
- Je bent 15-18 uur per week flexibel inzetbaar (geen nachtdiensten)

Wat bieden wij jou
- Werken op een moderne en mooie locatie, die een vooruitstrevend  is in de mogelijkheden voor EMB-cliŽnten
- Een stabiel en gezond team met een fijne werksfeer
- Salaris in functiegroep 35 conform de CAO Gehandicaptenzorg
- Een vast dienstverband met een proeftijd van twee maanden
- Een urencontract van  15-18 uur per week
               
Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met Gerda Houben, teamleider, op telefoonnummer 06-13462244.

Stuur je sollicitatie voorzien van motivatie met CV, uitsluitend digitaal en onder vermelding van vacaturenummer V 12.07 uiterlijk 26 december naar Daelzicht, via het e-mailadres sollicitatie@daelzicht.nl.  
 
Gesprekken zullen plaatsvinden op 2 januari.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform de Nota Werving & Selectie voorrang in het plaatsingsproces. Vaste dienstverbanden blijven gehandhaafd.

Deze vacature wordt zowel in- als extern geplaatst, waarbij interne kandidaten (bij gelijke geschiktheid) voorrang hebben in de procedure.


[terug]

05-12-2018 - V 12.03 Medewerker Begeleiding WBC Sterrekroos in Sittard

Daelzicht is ervan overtuigd dat mensen met een beperking hun leven in de samenleving op eigen wijze willen invullen. Wij luisteren naar hun vraag en bieden ondersteuning bij alle facetten van het leven. Dit doen wij met respect, warmte en deskundigheid. Bezoek ook eens onze site: www.daelzicht.nl

 

Ben jij iemand die zelfstandig, structuur, ondersteuning en begeleiding kan bieden? Kun jij je inleven in de diverse vragen van cliŽnten? Zorg jij samen met je collegaís voor een gezellig thuis voor onze cliŽnten?

Voor de locatie WBC Sterrekroos te Sittard, zijn wij per januari op zoek naar een medewerker begeleiding voor 20 uur en per 1 februari naar een medewerker begeleiding voor 24 uur.

 

Medewerker Begeleiding 


Bij beide vacatures betreft het een dienstverband van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid kan na afloop van die periode een vast dienstverband worden aangeboden.

 

Locatieprofiel:

WBC Sterrekroos is gevestigd in Sittard in een appartementencomplex waar 26 cliŽnten wonen.

De doelgroep is divers, jongeren en ouder wordende cliŽnten met een matig tot licht verstandelijke beperking, LVB-, en ASS in de leeftijd van ca. 30-88 jaar. Het accent op de verzorging neemt bij de oudere cliŽnten steeds meer toe. Het WBC bestaat uit 3 verdiepingen, waarbij op iedere verdieping een algemene ruimte is voor de eetmomenten en/of koffiemomenten. Iedere cliŽnt heeft een eigen appartement tot zijn beschikking. 

 

Kleinschalig wonen met de veiligheid van een groot gebouw. Het bevorderen en/of behouden van zelfstandig-, zelfredzaamheid en het bieden van bescherming is onze belangrijkste begeleidingstaak. Het uitgangspunt is:Ē daar waar mogelijk en daar waar nodigĒ. De ondersteuning is  gericht op  de cliŽnten om hun een zo normaal en zelfstandig mogelijk  leven te kunnen laten leiden binnen de maatschappij. Het accent ligt op begeleiding van de persoonlijke zorgvraag.

 

Functieprofiel: 

Je biedt zowel individueel als in teamverband, begeleiding en ondersteuning aan de cliŽnten. Structuur, duidelijkheid en ondersteuning bij de ADL zijn belangrijk voor de cliŽnt, en samen met de verantwoordelijke Netwerk Coach (NWC) en het team zorg je ervoor dat elke individuele zorgvraag volgens afgesproken methodieken wordt uitgevoerd. De uitdaging ligt vooral in de dagelijkse zorg die van medewerkers een grote mate van zelfstandigheid en inzicht vraagt. Eigenaarschap, professionaliteit, en flexibiliteit zijn de competenties die wij van elke medewerker verwachten. 

 

Wij vragen:

         Een diploma in Zorg en Welzijn op minimaal niveau MBO-3, een diploma IG, SPW/MMZ-4. Een diploma HBO SPH of MWD sluit ook prima aan;

         Jij bent geduldig, vriendelijk, verbaal sterk en straalt rust en vertrouwen uit. Je maakt echt contact met de cliŽnt en je bent ook goed in staat professionele afstand te behouden;

         Je bent bereid om te werken in een wisselend rooster (inclusief weekend-, avond- en slaapdiensten); 

         Gezien de teamsamenstelling hebben kandidaten met ervaring met verschillende doelgroepen de voorkeur;

         Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

 

Wij bieden:

Voor deze functie bieden wij een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden. De CAO Gehandicaptenzorg is van toepassing. De functie is ingedeeld in FWG 35, conform inschaling als medewerker begeleiding. Daarnaast kom je terecht in een team van gezellige collegaís, die je verwelkomen in een prettige en warme werkomgeving.

 

Belangstelling?

Stuur je schriftelijke sollicitatie met CV onder vermelding van vacaturenummer V 12.03 uitsluitend per email voor 16 december 2018 naar het e-mailadres sollicitatie@daelzicht.nl.

Voor meer informatie over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met teamleider Tonnie Braeken via telefoonnummer 06-20913219. 

 

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden woensdag 19 december.

 

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

 

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform de Nota Werving & Selectie voorrang in het plaatsingsproces. Als de functie wordt vervuld door een medewerker die al een vast dienstverband heeft bij Daelzicht, blijft dat dienstverband gehandhaafd.

 


[terug]

23-11-2018 - V 11.09 Medewerker gedragsgroep wonen/dagbesteding Anjerhof 2 in Heel

Ben jij in staat om onze clienten een mooie daginvulling te geven? Kun jij de rust, stabiliteit en veiligheid bieden die onze bewoners nodig hebben? Ben jij graag onderdeel van een team waarin je op elkaar moet kunnen bouwen en vertrouwen? Reageer dan snel!

I.v.m. uitbreiding van onze formatie zijn wij op korte termijn op zoek naar een nieuwe collega op onze woonvoorziening Anjerhof 2 in combinatie met dagbestedingslocatie de Schakelgroep in Heel voor de functie van:

Medewerker gedragsgroep Anjerhof 2 

Wonen en dagbesteding  (18-28 uur per week)

Afhankelijk van ervaring en competenties kan een vast of een tijdelijk dienstverband (jaarcontract) worden overeengekomen. Bij een eventueel tijdelijk dienstverband zal na gebleken geschiktheid dit contract omgezet worden in een vast dienstverband.

 

Locatieprofiel:

         Anjerhof 2 is een onderdeel van 4 gekoppelde woningen op ons moderne terrein in Heel. Hier wonen 9 cliŽnten, in leeftijd variŽrend tussen de 25 en 74 jaar in een beschermde setting. 

         Intensieve dagbesteding de Schakelgroep is gelegen in locatie De Speelman in Heel en biedt verspreid over diverse ruimtes dagbesteding aan ongeveer 15 cliŽnten per dag. Je werkt hier samen met 3 andere collegaís. 

         Onze cliŽnten zijn bijzondere mensen, die de wereld anders zien en ervaren dan anderen en daar dan ook anders op reageren. Deze mensen hebben een ontwikkelingsniveau van maximaal 5 jaar, wat betekent dat zij zich op andere manieren uitdrukken. De bewoners zijn allemaal mobiel, maar door hun ontwikkelingsniveau is ondersteuning in de ADL een taak die bij alle bewoners een rol speelt. 

         De zorgvragen zijn zeer divers qua hulpvraag gecombineerd met gedragsproblematiek, waarbij te denken is aan (een combinatie van) autisme en psychische gedragsproblematiek. De cliŽnten zijn matig tot ernstig verstandelijk beperkt. 

         We zijn volop in ontwikkeling, zowel als team en als locatie. Binnen het team is veel aandacht voor een ondersteunende, collegiale werkhouding zodat je op elkaar kunt bouwen en vertrouwen. Hier is een positieve werksfeer!

 

Functieprofiel:

         Als medewerker dagbesteding/gedragsgroep begeleid en verzorg/ondersteun je de diverse verstandelijk beperkte cliŽnten die samen wonen en werken in groepsverband. Je ondersteunt de cliŽnt met zijn/haar dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan. Je werkt samen met minstens ťťn collega, dus je hebt altijd iemand met wie je kunt overleggen en samen kunt optrekken. 

         Het is belangrijk dat jij de capaciteit hebt om mensen aan te voelen en te begrijpen, ook al kunnen ze je niet precies vertellen wat ze bedoelen. Ook sta je voor elkaar klaar als het eens nodig is. Jij zorgt er samen met je collegaís voor dat de cliŽnten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn.

         Verbale ťn fysieke agressie komt voor, het is belangrijk dat je alert bent en signalen kunt herkennen zodat escalaties zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Dit is veelal een uiting van frustratie en is niet persoonlijk gericht.

 

 

Wie zoeken we:

Als geschikte kandidaat heb jij:

         een afgeronde, relevante opleiding op minimaal MBO niveau 3, bijv. MMZ3. Een diploma op niveau 4 of bijvoorbeeld SPH, Social Work of Pedagogiek sluit ook prima aan.

         aantoonbare affiniteit en werkervaring met mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag/ ernstige verstandelijke beperking, autisme, psychiatrische problematiek en bijkomende gedragsproblematiek. 

         een evenwichtig en positief ingesteld karakter, staat stevig in zijn/haar schoenen en kan consequent optreden

         een flexibele instelling en kan werken in dag-, avond- en weekenddiensten (geen nachten)
zin in een nieuwe baan waar geen dag hetzelfde is!

 

Wat bieden wij jou:

         een mooie werkplek in een stabiel en ervaren team;

         salaris in functiegroep 40 conform de CAO Gehandicaptenzorg, inschaling als medewerker intensieve zorg;

         afhankelijk van ervaring en competenties bieden wij je een jaarcontract of direct een vast dienstverband;

         een urencontract tussen de 18 en 28 uur per week

 

Belangstelling:
Voor meer informatie over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met Rogťr Pubben,

Teamleider, op telefoonnummer 06-30950785.

Stuur je sollicitatie voorzien van motivatie met CV, uitsluitend digitaal en onder vermelding van vacaturenummer V11.09 uiterlijk 23 dec. 2018 naar Daelzicht, via het e-mailadres 
sollicitatie@daelzicht.nl.  
  


[terug]

03-11-2018 - V 11.01 Medewerker gedragsgroep/intensief regio Noord-of Midden-Limburg

Karakter gezocht! Kun jij iemand verstaan zonder woorden? Zoek jij werk in de zorg waarbij beroep wordt gedaan op jouw sterke persoonlijkheid en improvisatievermogen? Waar je van je collegaís op aan kunt en waar elke dag nieuwe uitdagingen biedt?

Voor onze Beschermd Wonen locaties, zowel op ons terrein Savelberg in Koningslust (Noord-Limburg) als in Heel (Midden-Limburg), zijn wij regelmatig op zoek naar gemotiveerde:

Medewerkers begeleiding gedragsgroep

Contract voor onbepaalde tijd, aantal contracturen (8-28 uur) in overleg.

Locatieprofiel

Op onze mooie en sfeervolle terreinen in Koningslust en Heel zijn diverse soorten woongroepen en dagbestedingen te vinden. Naast een groot aantal Ďreguliereí woongroepen hebben wij diverse gedragsgroepen, zogenoemde Ďintensieveí groepen.

 

In deze intensieve woongroepen wonen cliŽnten met verschillende niveaus van functioneren, de verstandelijke beperking wordt gecombineerd met psychiatrische ziektebeelden en gedragsproblematiek, waarbij te denken valt aan (een combinatie van) autisme, bipolaire stoornis en destructief gedrag. Elke intensieve locatie (en individuele cliŽnt)  is weer anders qua niveau, leeftijd, samenstelling, mate van verzorging en soort huisvesting. Individuele benadering van de cliŽnten is het uitgangspunt van de zorgverlening.


Functieprofiel

De medewerker crisisopvang / intensieve zorg geeft op een consequente manier uitvoering aan de hulpvragen die in het begeleidingsplan van de cliŽnten zijn omschreven. Daarnaast ben je als medewerker mede verantwoordelijk voor het bieden van een duidelijke structuur, die op elke cliŽnt afzonderlijk is toegespitst. Professionele betrokkenheid, inlevingsvermogen en zelfstandig durven handelen zijn hiervoor onmisbare eigenschappen. De uitdaging op deze locaties is het constant zoeken naar een juiste balans tussen het ondersteunen en overnemen van de regie. Waar mogelijk streef je samen met de cliŽnt naar verbetering van (sociale) vaardigheden en het onderhouden van zijn of haar sociale netwerk.

Wij zoeken iemand die:

-           een relevant diploma heeft in Zorg en Welzijn op minimaal niveau MBO-3. Niveau MBO-4 of HBO sluiten ook zeker goed aan;

-           affiniteit heeft met gedrags- en psychiatrische problematieken, je weet hiermee om te gaan of wilt dit graag leren;

-           flexibel is in te plannen, je kunt zowel dagdiensten als avond- en weekenddiensten draaien (geen nachten)

          duidelijke structuur kan bieden, een rustige en stabiele persoonlijkheid heeft en stevig in zijn/haar schoenen staat;

          op de juiste momenten zijn of haar eigen principes kan loslaten in het belang van de cliŽnt;

          zich houdt aan de afspraken die in het begeleidingsplan van cliŽnten staan beschreven;

          alert is en goed kan signaleren, waardoor escalaties in gedrag zoveel mogelijk kunnen worden voorkomen of begeleid.

 

Wij bieden

-           Een fijne werkplek met een diversiteit aan bewoners en collegaís, waarbij elke dag weer anders is!

-           Aandacht voor (bij)scholing en gerichte coaching om met deze doelgroep optimaal te kunnen

             werken.

-            Voor deze functie bieden wij een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden. De cao Gehandicaptenzorg is van toepassing. De functie is ingedeeld in FWG 40, conform inschaling als medewerker intensieve zorg.

-           Een contract tussen de 8 en 28 uur (in overleg) voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden.

 

Informatie en solliciteren
Wil je graag eerst meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met teamleider intensief, Sandra Buis, via telefoonnummer 06-15857903.

 

Om direct te solliciteren stuur je je schriftelijke sollicitatie met CV, uitsluitend digitaal en onder vermelding van vacaturenummer V 11.01 naar Daelzicht, via het e-mail adres: sollicitatie@daelzicht.nl.

Gesprekken worden gepland in overleg.

 

 


[terug]

29-10-2018 - V 10.08 Flexpoolmedewerker

Voel jij de passie om dagelijks iets te betekenen voor mensen met een beperking? In een tijd dat de zorg complexer en uitdagender wordt, zijn er volop nieuwe kansen! Er is bij Daelzicht veel vrijheid voor eigen nieuwe initiatieven en je hebt invloed op de manier waarop jij of je team werkt. Daelzicht ondersteunt jou als werknemer in het op peil houden van je vakbekwaamheid in een veranderend zorglandschap.

 

Ben jij op zoek naar een manier om breed kennis te maken met verschillende doelgroepen en locaties binnen een grote zorginstelling? Hou jij van afwisseling en ben jij je in staat aan te passen aan verschillende doelgroepen, locaties, teams en draag jij graag jouw steentje bij door jouw kennis en ervaring toe te passen binnen de locaties waar jij aan de slag gaat?

 

Voor onze flexpool zijn wij doorlopend op zoek naar nieuwe medewerkers begeleiding in de functie van:

 

Flexpoolmedewerker


Het betreft een jaarcontract voor contracturen die met jou worden afgestemd tussen de 8 en 28 uur gemiddeld per week.

 

Flexpool Daelzicht

In 2017 is de flexpool binnen Daelzicht opgestart om een meer soepele en prettige manier te bieden voor locaties om langdurige vervangingen binnen de organisatie snel op te kunnen vangen met kundige en flexibele collegaís via een flexpoolconstructie. In deze constructie vervang je als flexpoolmedewerker een medewerker die voor langere termijn afwezig is i.v.m. bijvoorbeeld zwangerschapsverlof. Na de afgesproken periode wordt weer een nieuwe opdracht voor je geregeld via Daelzicht.

 

Wat zijn jouw mogelijkheden als flexpoolmedewerker? Natuurlijk kun jij jouw voorkeuren aangeven. Welke zijn dat? 

1. Je kiest minimaal 2 regioís waarvoor je beschikbaar bent: Noord, Midden en/of Zuid

2. Je kunt je voorkeur geven voor de doelgroepen waarmee je graag werkt. Wij hebben twee mogelijkheden hierin benoemd: 

- reguliere groepen / nadruk op gedrag / intensief

- reguliere groepen / nadruk op verzorging / EMB (Ernstig Meervoudig Beperkt)

 

Functieprofiel:

Binnen de flexpool wordt samen met jou een opdracht afgestemd m.b.t. werklocatie/doelgroep/uren/rooster. Van jou wordt verwacht dat je voor de betreffende overeengekomen periode deel gaat uitmaken van het team op de betreffende locatie. Je bent, net als de rest van het team, mede verantwoordelijk voor het begeleiden en verzorgen van de cliŽnten volgens de afspraken in de opgestelde begeleidingsplannen. Zodra jouw periode erop zit en de medewerker waarvoor jij hebt vervangen terug is, kun jij vol goede zin en met nog meer ervaring starten aan weer een nieuwe opdracht binnen Daelzicht.

 

Wat vragen we:

         Je beschikt over een relevant diploma in zorg en welzijn op niveau MBO-3, MBO-4 of HBO, zoals SPW, MMZ, VIG, VPK, SPH, MWD, Social Work;

         Je hebt affiniteit en ervaring in het begeleiden van cliŽnten in een zorgsetting;

         Je beschikt over een rijbewijs en een auto.

 

Wat bieden wij jou:

         Een afwisselende en uitdagende werkplek in een organisatie in ontwikkeling;

         Salaris in functiegroep 35 Cao Gehandicaptenzorg;

         Fijne collegaís en een mooie organisatie om in te werken, Daelzicht is in beweging!

Een jaarcontract 
 

[terug]

12-11-2018 - V 09.03 Strategisch Adviseur HR in Heel

Daelzicht is ervan overtuigd dat mensen met een beperking hun leven in de samenleving op eigen wijze willen invullen. Wij luisteren naar hun vraag en bieden ondersteuning bij alle facetten van het leven. Dit doen wij met respect, warmte en deskundigheid.

 

Geloof jij in de kracht van mensen en heb je ervaring met verandermanagement? Ben je een stevige gesprekspartner en projectmatig sterk? Dan zoekt Daelzicht jou!

 

Na al enige tijd te hebben gezocht is de perfecte match nog niet gevonden voor deze boeiende functie. Wie komt ons HR-team versterken? Wij zoeken een kundige

 

Strategisch adviseur HR 

 

Het betreft een contract voor onbepaalde tijd, uren in overleg mogelijk tussen de 28 en 36 uur.

 

De organisatie: Daelzicht

Daelzicht is een organisatie die al 108 jaar in de verstandelijke gehandicapten zorg actief is. Wij hebben locaties in de provincie Limburg van Tienray (meest noordelijk) tot Stein (meest zuidelijk). Naast beschermd wonen in Heel en Koningslust bieden wij zorg en ondersteuning in de wijk, ambulante zorg bij onze cliŽnten thuis en dagbesteding op verschillende locaties. Het centrale kantoor bevindt zich in de nabijheid van het instellingsterrein in Heel. Bij Daelzicht zetten 1450 collegaís en enkele honderden vrijwilligers zich actief in voor de cliŽnt. 

 

De fase waarin Daelzicht zich bevindt kenmerkt zich door herijking op onze strategie, meer focus op de cliŽnt en ontwikkeling. Ontwikkeling in alle facetten: van leren en ontwikkelen van onze medewerkers tot het ontwikkelen van de organisatie waarbij we bouwen op het sterke fundament dat de organisatie van oudsher heeft. Daarnaast willen we vakmanschap, cliŽntgerichtheid, samenwerken en degelijkheid in de bedrijfsvoering op alle fronten in de organisatie laten groeien. 

 

De baan

We zoeken een collega HR adviseur die met ons deze reis gaat voortzetten zodat Daelzicht ook in de toekomst een voorkeurspartner blijft voor cliŽnten en medewerkers. Samen met de manager HR en de collegaís van de afdeling ondersteun je het primaire proces in de ontwikkeling naar Daelzicht- teams en coach je de leidinggevenden zodat ze kunnen groeien in hun nieuwe rol. Je bent niet alleen een adviseur en coach voor het lijnmanagement maar ook voor je HR-collegaís. Samen met mensen uit de organisatie en HR leidt / participeer je in diverse tactische/strategische projecten. Die brede invulling van je functie spreekt je aan. 

 

Wie zoeken we

-           Een adviseur die richting en beweging kan begeleiden samen met onze directie en de leidinggevenden; 

-           Iemand met een brede HR-ervaring, die uitstekend op alle niveaus in de organisatie kan communiceren en bovenal een HR vakman / vakvrouw is;

-           Een HR-collega die ďOut of the boxĒ kan denken, projectmatig kan werken en een goede dosis organisatiesensitiviteit en empathie heeft, naast een gezonde resultaatgerichtheid. 

-           Een professional die deskundigheid en kwaliteit uitstraalt en daardoor het vertrouwen van medewerkers krijgt; 

-           Iemand die graag leert en uitdagingen aangaat, maar ook kan afmaken. Die wil werken in een dynamische omgeving waarin je kunt bouwen en verbeteren;

-           Je beschikt over een HBO+ werk en denkniveau;

-           Je hebt ervaring met organisatie Ėontwikkeltrajecten;

-           Authenticiteit, Integriteit, nieuwsgierigheid en kunnen werken met verschillende belangen met diversiteit is op je lijf geschreven;

-           Je vindt het leuk om jezelf continue te ontwikkelen en hebt zelfreflectie; 

-           Werkervaring vanuit diverse (zorg)organisaties is een voorwaarde.

 

Wat bieden wij jou
-           Een afwisselende en uitdagende werkplek in een organisatie in ontwikkeling;

-           Salaris in functiegroep 60 CAO Gehandicaptenzorg; 

-           Fijne collegaís en een mooie organisatie om in te werken.

-           Een contract voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden voor 36 uur per week.


Informatie en sollicitatie
Heb je plezier in grotere uitdagingen en is je interesse gewekt? Neem dan contact met ons op om te onderzoeken of je bij ons past en wij bij jou passen! Voor meer informatie over de functie en de vacature kun je contact opnemen met onze recruiter Jessica Jorritsma, via telefoonnummer 06-51940825. Een compleet functieprofiel is tevens opvraagbaar per e-mail via sollicitatie@daelzicht.nl.

 

N.b. Kandidaten die eerder gesolliciteerd hebben op deze functie, hoeven niet opnieuw te reageren. Indien wij mogelijkheden zien, zal er contact worden opgenomen met de desbetreffende kandidaat.

 

Stuur je sollicitatie voorzien van motivatie met CV, uitsluitend digitaal en onder vermelding van vacaturenummer V09.03 naar Daelzicht, via het e-mailadres sollicitatie@daelzicht.nl.  


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 


[terug]

20-06-2018 - Communicatiestage (hbo)

De afdeling Marketing & Communicatie van Daelzicht is op zoek naar een stagiair. Tijdens deze meeloopstage lever je een directe bijdrage aan de taken en projecten van de afdeling. Zo kun je je op een dag bezighouden met het bijhouden van het intranet en social media-kanalen, schrijf je teksten voor verschillende doeleinden, en praat je met interne en externe stakeholders om informatie op te halen. Je komt terecht in een klein team, waarin je (creatieve) inbreng erg wordt gewaardeerd. Er staan een aantal leuke projecten op de agenda, waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken.

Er is ruimte voor een fulltime stagiair (36 uur per week). Bij meer dan 150 uur stage ontvang je een stagevergoeding. De standplaats is Heel, Limburg.

Wie zoeken we?

  • Je studeert hbo Communicatie of volgt een gerelateerde hbo-studie;
  • Je bent op zoek naar een uitdagende meeloopstage;
  • Je werkt goed zelfstandig, maar je voelt je in teamverband ook op je gemak;
  • Je denkt in (creatieve) oplossingen;
  • Je hebt affiniteit met schrijven en beheerst de Nederlandse taal tot in de spreekwoordelijke puntjes.


Herken jij jezelf in bovenstaande punten? Stuur dan jouw sollicitatie (motivatie en cv) naar communicatie@daelzicht.nl.


[terug]

<<< terug