Tijdelijke huisvesting Savelberg

Op ons bestaande terrein Savelberg in Koningslust gaan we in tijdelijke woningen realiseren die voor langere tijd (naar verwachting circa 10 jaar) blijven staan. We noemen dat ook wel semipermanente bouw. 

Wat?
Het project voorziet in 36 appartementen, elk met een eigen zit-slaapkamer, douche en toilet. Per 9 woningen komt er een gemeenschappelijke woonkamer met keuken en een personeelsruimte.

Waarom?
We vinden het belangrijk dat mensen bij ons fijn kunnen wonen, verblijven en werken. Een deel van de bestaande woningen op Savelberg sluit niet meer goed aan bij de wensen, behoeften en veranderende zorgvraag van bewoners. Bovendien zijn ze niet optimaal voor cliënten met moeilijk verstaanbaar (complex) gedrag, waardoor we deze groep steeds lastiger kunnen plaatsen. Dit alles maakt dat we nadenken over de toekomstige inrichting van het terrein Savelberg. De eerste gedachten hiervoor werken we in 2020 uit en leggen we dan voor aan cliënten, ouders en verwanten. De planvorming en de uiteindelijke realisatie duren echter heel wat jaren. Daar willen we niet op wachten, en nu al iets doen. Daarom realiseren we nu een aantal tijdelijke woningen.

Wanneer?
We hebben gekozen voor een hoogwaardig prefab (voorgefabriceerd) bouwsysteem, zodat we relatief snel kunnen bouwen. Vanaf medio maart 2020 zullen de eerste activiteiten zichtbaar zijn op de voormalige Hertenwei aan de Koningstraat. Dat begint met grond- en funderingswerk. In april komen de eerste voorgefabriceerde onderdelen naar Savelberg, waar ze op het bouwterrein worden geplaatst en afgemonteerd. Streven is dat de woonunits begin juni klaar zijn en dat daarna de bewoners hun intrek kunnen nemen. 

Voor wie?
De woningen zijn bedoeld voor mensen met moeilijk verstaanbaar (complex) gedrag. Voor deze groepen beschikken we nu over te weinig geschikte huisvesting. Huidige bewoners van Koningserf 7, 8 en 11 verhuizen daarom naar de nieuwe appartementen. Daarnaast komen er cliënten te wonen die nu nog op de wachtlijst staan. 

Meer weten?
Wilt u via e-mail op de hoogte blijven van de voortgang, onze andere bouwprojecten en ontwikkelingen op het gebied van huisvesting? Meld u dan hier aan voor de digitale nieuwsbrief. U kunt ons ook volgen op Facebook (@Daelzicht).

Heeft u vragen, opmerkingen of klachten? Neem dan contact met ons op via 0475 577777 (algemeen nummer Daelzicht) of nieuwbouw@daelzicht.nl. Clientvertegenwoordigers kunnen met zorgvragen terecht bij de coördinerend begeleiders (voorheen netwerkcoach).

Sfeerimpressies


* De afbeeldingen geven een indruk en zijn geen exacte weergave van de werkelijkheid. Aan de tekeningen kunnen geen rechten worden ontleend.