Vrijwilligersvacatures Midden-Limburg


Vrijwilligers zijn voor Daelzicht onmisbaar en betekenen veel voor onze cliŽnten. Vrijwilligerswerk biedt leuke sociale contacten geeft je de kans je kennis, talenten en ervaring in te zetten voor een ander. Dat geeft een goed gevoel! Daelzicht is voortdurend op zoek naar vrijwilligers voor heel uiteenlopende taken.

 

Klik hier voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij Daelzicht.

Reageren en contact

Op deze pagina staan de vrijwilligersvacatures. Je kunt reageren op een vacature door contact op te nemen met onze coŲrdinator vrijwilligerswerk Rian Eger-Hornman, via 06 - 30 26 12 61 of vrijwilligers@daelzicht.nl. Vermeld hierbij altijd het vacaturenummer.

Ook als er niet meteen iets voor je bij zit, zijn er vaak nog andere mogelijkheden. Ben je geÔnteresseerd in vrijwilligerswerk bij Daelzicht of wil je
 vrijblijvend bespreken wat jouw mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Overzicht vrijwilligersvacatures Midden-Limburg


25-04-2019 - Heel V223.0419 Vrijwilliger gezocht voor jongedame in Heel

Voor een 27-jarige dame met een licht verstandelijke beperking uit Heel zijn wij op zoek naar iemand die houdt van gezelligheid en onze cliŽnte individuele aandacht kan geven waar zij zoín behoefte aan heeft.

Haar bezoeken binnen de woonafdeling, een wandelingetje maken mogelijk gecombineerd met een terrasje pikken ůf gezellig een keertje gaan winkelen behoort tot de mogelijkheden. Als jij dit ook gezellig vindt, aarzel dan vooral niet en meld je voor deze leuke vrijwilligersklus.

Het zou fijn zijn als je regelmatig tijd kan vrijmaken, om met haar iets gezelligs te ondernemen bijvoorbeeld ťťn keer per twee weken.
 Behoort dit niet tot jouw mogelijkheden dan is ze al blij met ťťn keer per maand. Wenselijk is dat jij je eigen grenzen aangeeft en stevig in jouw schoenen staat. Onze bewoonster weet heel goed wat ze wel en niet wil waardoor ze zomaar al je aandacht zou kunnen opeisen.

Heb jij affiniteit in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking? Kun jij daarnaast ook consequent en duidelijk zijn in het contact met de ander en vind je het leuk om samen iets te ondernemen, dan is deze vrijwilligersvacature ťcht iets voor jou!

Indien je belangstelling hebt, laat het ons weten! Je kan een bericht sturen naar 
vrjiwilligerswerk@daelzicht.nl onder vermelding van vacaturenummer V223.0419. We gaan graag met jou in gesprek over deze leuke vacature.

 

[terug]

24-04-2019 - Heel V224.0419 Vrijwilligers gezocht voor afdeling Vrije Tijd in Heel en Koningslust

De afdeling Vrije Tijd van Daelzicht zoekt helpende handjes! Gedurende het hele jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan thema gerichte activiteiten als: carnaval, kermis, koningsdag, motorrun, st. maarten, etc.

Wij kunnen de hulp van vrijwilligers bij deze activiteiten goed gebruiken. Heb je zin om te helpen achter de bar, vind je het leuk om te assisteren bij spelletjes en/of wil je ons helpen om spullen klaar te zetten en mee op te ruimen? Ben jij in de gelegenheid om minimaal vijf keer per jaar in het weekend te komen helpen bij deze gezellige activiteiten in de regio Midden (Heel) of in de regio Noord (Savelberg te Koningslust)? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als jij jouw belangstelling kenbaar maakt voor deze leuke vrijwilligersklus dan gaan wij graag met jou in gesprek. Stuur je reactie onder vermelding van: vacaturenummer V224.0419 naar 
vrijwilligers@daelzicht.nl Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

[terug]

28-03-2019 - Heel V222.0319 Fanatieke Xbox 360 speler gezocht!

Vind jij gamen op de X-box 360 ook helemaal het einde en dan vooral de race spelletjes? Als jij dit ook leuk vindt om te doen dan pas jij goed bij onze mannelijke cliŽnt uit Heel. Hij is 44 jaar en zijn ontwikkelingsleeftijd ligt rond de 7 jaar. 

Wij zijn voor hem op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die samen met hem wil gamen en hem kan helpen om een aantal speellevels door te komen! 

Ben jij af en toe beschikbaar in de avonduren of in de weekenden? Kun jij structuur bieden, duidelijk zijn in het contact met de ander en heb jij daarnaast ook affiniteit in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking? Dan is deze vrijwilligersfunctie echt iets voor jou! Aarzel niet en maak met een kleine tijdsinvestering het verschil voor deze cliŽnt!

Indien je belangstelling hebt voor deze leuke vrijwilligersvacature, dan gaan we graag met jou in gesprek. 
Je kan je interesse kenbaar maken door een bericht te sturen onder vermelding van vacaturenummer V222.0319 naar vrijwilligers@daelzicht.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

[terug]

05-03-2019 - Heel V221.0219 Vrijwilliger gevraagd voor theaterschool SamSam

Bij theaterschool SamSam in Heel spelen veel enthousiaste cliŽnten die genieten om zichzelf te laten zien, samen te werken, te improviseren, te fantaseren, zichzelf te presenteren, maar bovenal om samen veel plezier te maken!

Wij zoeken hulp op de vrijdagen en bij optredens/ theateractiviteiten, bij kleine huishoudelijke taken en eventueel hulp bij vervoer. We gaan graag met jou in gesprek over wat je zou willen en kunnen betekenen voor onze theaterschool. In overleg komen wij hier zeker uit!

Heb je affiniteit met theater/toneel en met mensen met een verstandelijke beperking en heb je zin om op vrijdag en evt. bij andere theateractiviteiten te ondersteunen? 

Stuur je reactie onder vermelding van V221.0219 naar 
vrijwilligers@daelzicht.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk met jou contact op.

 

[terug]

16-01-2019 - Heel V207.0717 Erop uit in het weekend met een cliŽnt uit Heel

Vind jij het leuk om te wandelen, te toeren in de auto, te fietsen (side by side fiets) en muziek te maken en heb jij af en toe in het weekend tijd? Dan ben jij degene die wij zoeken!

Voor een mannelijke cliŽnt uit Heel zijn wij op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger (bij voorkeur een man) die in het weekend tijd heeft om samen iets te ondernemen. De meneer waarmee je op pad gaat kan zelfstandig lopen, maar is ook af en toe aangewezen op zijn rolstoel. Hij kan goed aangeven wat hij wel en niet wil, alleen is hij soms wat moeilijk verstaanbaar.

Ter begeleiding zoeken wij een vrijwilliger die stevig in zijn schoenen staat, zijn eigen grenzen goed kan aangeven en zin heeft om samen met deze meneer op pad te gaan! Willen jullie gaan toeren? Dan mag je gebruik maken van het busje van de groep.

Ben jij af en toe in het weekend beschikbaar? Heb je daarnaast ook affiniteit in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking? Dan is deze afwisselende vrijwilligersfunctie echt iets voor jou!

Indien je belangstelling hebt voor deze leuke vrijwilligersvacature, dan gaan we graag met jou in gesprek. Stuur je reactie onder vermelding van vacaturenummer V207.0717 naar vrijwilligers@daelzicht.nl Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

[terug]

16-01-2019 - Heel V219.1218 Wandelmaatje gezocht voor cliŽnt uit Heel

Voor een mannelijke cliŽnt uit Heel zijn wij op zoek naar een lieve vrijwilliger met een hart van goud. Deze meneer komt graag buiten, maar heeft helaas geen familie die met hem kan gaan wandelen. Hij is inmiddels op leeftijd, 86 jaar, en kan niet meer praten. Gelukkig is hij uitstekend in staat om via non-verbaal gedrag kenbaar te maken wat hij wel en niet fijn vindt. Wat hij in ieder geval heel fijn vindt is als er met hem gewandeld wordt door het dorp. 

Wij zijn dan ook op zoek naar een betrokken vrijwilliger die met enige regelmaat een ommetje met hem zou willen wandelen. Dagen en tijden in overleg, de client kan zich schikken naar de wensen van de vrijwilliger.

Heb jij tijd en energie over om zijn rolstoel te duwen en met hem gezellig een wandeling te maken dan wordt dit zeer gewaardeerd. Het is een klein gebaar maar voor deze meneer een zeer welkome invulling van zijn dag.

Aarzel niet en meld je aan!  Dit kan door een mailtje te sturen naar vrijwilligers@daelzicht.nl onder vermelding van vacaturenummer V219.1218

 

[terug]

01-01-2019 - Heel V218.1218 Gezellig uitje met cliŽnt uit Heel

Ben je op zoek naar een dankbare, zinvolle, gezellige vrijetijdsbesteding; dan hoef je niet verder te zoeken: wij hebben een leuke vrijwilligersvacature voor jou!

Voor een van onze cliŽnten die wat moeilijker ter been is, zijn wij op zoek naar een geduldige, empathische vrijwilliger. De cliŽnt, een meneer van 46 jaar, zou het ontzettend leuk vinden om vanuit zijn woning in Heel naar het dorp te wandelen en daar samen met jou iets te gaan drinken. Ondanks dat het lopen wat moeilijk gaat, kan hij de afstand naar het dorp nog prima lopen.

Heb jij gelegenheid en tijd om af en toe gezellig een drankje te doen met deze meneer, meld je dan bij ons. Dit kan door het sturen van een mailtje naar vrijwilligers@daelzicht.nl

 

[terug]

01-01-2019 - Heel V217.1018 Vrijwilliger gezocht voor individuele ondersteuning Manege de Huif

Wij zijn voor een vriendelijke meneer met een matige verstandelijke beperking uit Heel op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die hem 1x per 14 dagen op donderdagavond wil begeleiden naar manege de Huif. Hier gaat hij paardrijden. 

Deze meneer kan onder begeleiding zelfstandig fietsen op zijn driewieler, maar een ritje met de auto naar manege de Huif vindt hij ook erg fijn. Voorafgaand aan het paardrijden maakt hij graag een praatje met jou of met de andere aanwezigen op de manege. Ook aait hij graag de paarden. 

Naast het paardrijden zou deze meneer het ook ontzettend leuk vinden om samen met jou andere activiteiten te ondernemen. Hij is erg geÔnteresseerd in activiteiten met dieren, zoals diersnoezelen, 
honden uitlaten of de kinderboerderij bezoeken. Ook kent deze meneer ontzettend veel dieren en vindt hij het leuk om feiten over de dieren te leren.

En dan heeft hij nog een grote passie, eentje voor autoís en treinen. Ieder automerk herkent hij in een oogopslag. En ga je met hem op stap, dan is dit uitstapje natuurlijk niet compleet zonder het eten van een lekker gebakje!

Heb jij affiniteit in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking? Kun jij daarnaast ook consequent en duidelijk zijn in het contact met de ander en ben jij af en toe in voor een grapje? 
Dan is deze vrijwilligersvacature echt iets voor jou!

Indien je belangstelling hebt, laat het ons even weten. We gaan graag met jou in gesprek over deze leuke vacature. Stuur je reactie onder vermelding van: vacaturenummer V217.1018 naar 
vrijwilligers@daelzicht.nl Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

[terug]

01-01-2019 - Heel V214.0918 'Helpende hand' gevraagd voor kerkelijke vieringen Daelzicht

Midden in Heel staat de Stephanuskerk waarvan de toren nog dateert uit de elfde of twaalfde eeuw. Binnen in de kerk worden er naast de gebruikelijke missen ook mooie vieringen door Daelzicht georganiseerd, die wekelijks worden bezocht door zoín 80 Ė 100 cliŽnten. En daar hoort natuurlijk ook muziek bij, die wordt verzorgd door ons eigen koor Ďde Joepersí.

Om deze wekelijkse mis en het koffiemoment na afloop te kunnen blijven realiseren, zijn we dringend op zoek naar een Ďhelpende handí voor de volgende taken:
-  klaarmaken van de kerk en voorbereidingen treffen voor de mis;
- onderhouden van de togen en kleding van de misdienaars;
- het controleren van de kaarsen;
- zorgen voor koffie, thee e.d. in de Taveerne (ontmoetingscafť van Daelzicht);
- zorgen voor het op peil houden van de voorraden.

Ben je gemotiveerd, weet jij van aanpakken en heb je een dienstverlenende instelling? Ben jij minimaal 1x per maand op zondag beschikbaar van 10.00 Ė 12.00 uur? Heb je daarnaast ook affiniteit in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking? Dan is deze afwisselende vrijwilligersfunctie echt iets voor jou!

Indien je belangstelling hebt voor deze leuke vrijwilligersvacature, dan gaan we graag met jou in gesprek. Stuur je reactie onder vermelding van vacaturenummer V214.0918 naar 
vrijwilligers@daelzicht.nl  Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

[terug]

01-01-2019 - Heel V213.0718 Vrijwilliger gevraagd voor activiteiten en uitstapjes

Twee broers woonachtig in Heel, zijn afzonderlijk van elkaar op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor het ondernemen van leuke activiteiten. Ze wandelen graag, brengen graag een bezoekje aan familie, aan de Pia Hoeve of aan de Efteling. Maar ook andere activiteiten behoren tot de mogelijkheden.

Er worden ook met regelmaat leuke groepsactiviteiten georganiseerd door de woongroep waar beide heren wonen. Het zou ontzettend fijn zijn als je hierbij mee wil gaan om een van beide heren individueel te begeleiden. 

Beide broers hebben een ernstige verstandelijke beperking en functioneren op peuterniveau. Daarnaast is er sprake van autisme. Zij voelen zich het prettigst als vooraf duidelijk is hoe de dag gaat verlopen. Dit zorgt voor houvast, overzicht en rust. In het contact hebben ze even tijd nodig om aan nieuwe mensen te wennen. Als ze eenmaal vertrouwd met jou zijn, praten ze in losse woorden of korte zinnen.

We zijn op zoek naar een vrijwilliger die af en toe in de avonduren, weekenden en soms overdag (bij een activiteit) beschikbaar is. We overleggen graag met jou over de dagen en tijden. 

Ben jij die gemotiveerde en warme persoon die zich heeft voorgenomen om meer te betekenen voor een ander? Heb jij daarnaast ook affiniteit en enige kennis in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking en autisme? Laat het ons weten!!

Indien je belangstelling hebt voor deze leuke vacature, dan gaan we graag met jou in gesprek. Stuur je reactie onder vermelding van vacaturenummer V213.0718 naar vrijwilligers@daelzicht.nl  Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

[terug]

01-01-2019 - Heel V212.0518 Vrijwilliger gevraagd voor uitstapjes

Voor een mevrouw woonachtig in Heel zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om samen met haar uitstapjes te maken. Denk bijvoorbeeld aan samen ergens een kopje koffie drinken, maar ook een bezoekje brengen aan Kevelaer vindt ze erg leuk. Als de klik er is, zou ze het op termijn ook leuk vinden als je samen met haar kleren wil gaan kopen of een keer een nachtje met haar op vakantie wil gaan.

Deze mevrouw is bekend met diabetes en het zou fijn zijn als je hier enige kennis van hebt. Kun jij daarnaast duidelijk en concreet zijn in het contact met de ander? Is het bewaken van je eigen grenzen voor jou geen probleem en heb je zin om af en toe met deze mevrouw op stap te gaan? Dan zijn we op zoek naar jou.

GeÔnteresseerd in deze leuke vrijwilligersjob? Stuur dan een bericht onder vermelding van vacaturenummer V212.0518 naar vrijwilligers@daelzicht.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

 

[terug]