Vrijwilligersvacatures Zuid-Limburg


Vrijwilligers zijn voor Daelzicht onmisbaar en betekenen veel voor onze cliŰnten. Vrijwilligerswerk biedt leuke sociale contacten geeft je de kans je kennis, talenten en ervaring in te zetten voor een ander. Dat geeft een goed gevoel! Daelzicht is voortdurend op zoek naar vrijwilligers voor heel uiteenlopende taken.

 

Klik hier voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij Daelzicht.

Reageren en contact

Op deze pagina staan de vrijwilligersvacatures. Je kunt reageren op een vacature door contact op te nemen met onze co÷rdinator vrijwilligerswerk Rian Eger-Hornman, via 06 - 30 26 12 61 of vrijwilligers@daelzicht.nl. Vermeld hierbij altijd het vacaturenummer.

Ook als er niet meteen iets voor je bij zit, zijn er vaak nog andere mogelijkheden. Ben je ge´nteresseerd in vrijwilligerswerk bij Daelzicht of wil je
 vrijblijvend bespreken wat jouw mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Overzicht vrijwilligersvacatures Zuid-Limburg


05-03-2019 - Stein V314.0219 Zaterdaghulp gezocht voor KDC 't Steyntje

Heb jij tijd en zin om op zaterdag tussen 10.00 ľ 15.00 uur te komen helpen bij de opvang van kinderen bij ĺt Steyntje? Aarzel dan niet en meld je aan voor deze leuke, dankbare vrijwilligersklus. De opvang is twee keer per maand. We kunnen samen kijken hoe vaak je zou kunnen helpen. Ook de tijden kunnen we in overleg afspreken. 

Jouw
hulp is meer dan welkom! Er is behoefte aan ondersteuning bij de activiteitenbegeleiding voor kinderen. De kinderen zijn ingedeeld in 2 groepen; de ene groep bestaat uit volledig afhankelijke kinderen met ernstig meervoudige beperkingen en moeilijk lerende kinderen en de andere groep bestaat uit zeer moeilijk lerende kinderen/SBO-niveau (speciaal basisonderwijs).

Vind jij het leuk om met de kinderen te wandelen, te spelen, te knutselen, een spelletje te doen of samen een kookactiviteit op te pakken? 
Ben jij in het weekend beschikbaar? Heb je daarnaast ook affiniteit in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking en kun jij jouw verantwoordelijkheid nemen naar de kinderen? Dan is deze afwisselende vrijwilligersfunctie echt iets voor jou!

Indien je belangstelling hebt voor deze leuke vrijwilligersvacature, dan gaan we graag met jou in gesprek. Reageer dan onder vermelding van vacaturenummer V314.0219: wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

[terug]

05-03-2019 - Susteren V315.0219 Wandelmaatje gezocht!

Vind jij het ook fijn om een wandeling te maken en te genieten van het buiten-zijn? Een mannelijke bewoner      (63 jaar) van woonlocatie Raadhuisplein in Susteren kan hier ook enorm van genieten! 

We zijn op zoek naar een vrijwilliger die hem af en toe kan komen ophalen zodat jullie samen een wandeling kunnen maken. Een half uurtje zou al heel fijn zijn. 
Onze bewoner is elke dag thuis en past zich graag aan jouw mogelijkheden aan. 

Tijdens het wandelen zou hij het ontzettend gezellig vinden om met jou een gesprek te voeren. Hij praat graag over voetbal en houdt wel van een grapje! Tijdens het wandelen maakt hij gebruik van een rollator, al laat hij deze ook af en toe wel eens staan. Soms is hij een beetje eigenwijs, maar als je net als hem ook houdt van het maken van een praatje en je hem af en toe kan bijsturen, dan zijn jullie de perfecte match!

Heb jij tijd over en wil je deze tijd nuttig, gezellig en vooral dankbaar invullen, dan is deze vrijwilligersklus jou op het lijf geschreven. Twijfel niet en meld je aan! Deze meneer verheugt er zich op om samen met jou een gezellige tijd door te brengen.

Je kan je interesse kenbaar maken door een mailtje 
te sturen naar vrijwilligers@daelzicht.nl onder vermelding van vacaturenummer V315.0219

 

[terug]

01-01-2019 - Beek V311.0918 Zwemvrijwilliger gezocht!

Hou je van zwemmen? Vind je het leuk om anderen te begeleiden bij het zwemmen en bij plezier maken in het water? 
Heb jij op maandagmiddag vrij en wil je je middag op een leuke en zinvolle manier invullen? 
Dagcentrum de Dagbeeker is op zoek naar een enthousiaste zwemvrijwilliger voor het ondersteunen van de zwemactiviteit bij zwembad de Haamen in Beek.

De zwemgroep van Dagcentrum de Dagbeeker bestaat uit een achttal cliŰnten, zowel mannen als vrouwen,  met een matige verstandelijke beperking. 
De groep wordt begeleid door twee professionals. Voor de damesgroep zijn we op zoek naar een vrouwelijke vrijwilliger die extra ondersteuning kan bieden zowel tijdens het zwemmen als bij het omkleden.  

Tijdens het zwemmen worden er laagdrempelige oefeningen aangeboden, waarbij plezier hebben in het water centraal staat. 

Als zwemvrijwilliger voer je samen met de cliŰnten deze oefeningen uit en ondersteun je waar nodig. Omdat niet iedereen even goed ter been is, zou het ook fijn zijn als je zowel de dames als heren kan ondersteunen bij het lopen van het kleedlokaal naar het zwembad en weer terug. Bij het omkleden sluit je aan bij de dames. Ze zijn vrij zelfstandig, maar hier en daar kunnen ze wel wat hulp en/of instructie gebruiken. 

Heb jij affiniteit in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking? Ben je fysiek fit en vind je het leuk om te zwemmen?  Ben jij op maandagmiddag van 13.10 uur tot ongeveer 14.45 uur beschikbaar? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Indien je belangstelling hebt, laat het ons dan weten! Wij gaan graag met jou in gesprek over deze leuke vacature. Stuur je reactie onder vermelding van V311.0918 naar vrijwilligers@daelzicht.nl  Wij nemen dan met jou contact op.

 

[terug]

01-01-2019 - Sittard V307.0518 Betrouwbare vrijwilliger gezocht voor uitstapjes

Onze bewoonster is een 46 jarige vrouw uit Sittard die in haar vrije tijd graag een wandelingetje maakt, een terrasje pikt of een bezoekje brengt aan de bioscoop. Daarnaast gaat ze graag naar de stad of lekker uit eten. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om deze uitjes samen met haar te ondernemen. Liefst af en toe in het weekend of op doordeweekse dagen in de avonduren. We overleggen graag met jou over de gewenste dag(en) en tijden.  

De vrijwilliger waar we naar op zoek zijn is open, eerlijk en betrouwbaar. Daarnaast is het fijn als je als je je eigen grenzen goed kan aangeven. Onze bewoonster is namelijk erg enthousiast en zou zomaar al je aandacht kunnen opeisen. Samen kunnen we hier duidelijke afspraken over maken.

Ben jij iemand die affiniteit heeft in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking? Ga jij er ook graag op uit en lijkt het je leuk om dit samen met onze bewoonster te doen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ge´nteresseerd is deze leuke vrijwilligersjob? Stuur dan een berichtje onder vermelding van vacaturenummer V307.0518 naar vrijwilligers@daelzicht.nl Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

 

[terug]

01-01-2019 - Sittard V305.0318 Vrijwilliger gevraagd voor uitstapjes

Wij zijn voor een vrolijke, sociale en behulpzame jonge vrouw uit Sittard op zoek naar een vrijwilliger die samen met haar leuke activiteiten wil ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een wandeling, naar de stad, bioscoop, knutselen of samen gamen op de spelcomputer. 

Deze jonge vrouw houdt van gezelligheid en zoekt dit dan ook graag op. Ze heeft een fijne band en een leuke omgang met de medebewoners van haar woongroep. Ze is in voor een grapje en ze is ook erg behulpzaam. 

In haar vrije tijd vindt ze het leuk om naast bovengenoemde activiteiten, te kleuren, te lezen, muziek te luisteren of een dvd te kijken. Ook speelt ze graag een gezelschapsspel of een spelletje op haar iPad.

Deze jonge vrouw is bekend met epilepsie. Omdat ze vaker een aanval kan krijgen, is ze afhankelijk van een ander om activiteiten buiten de deur te ondernemen. Er is een duidelijk epilepsieprotocol, waar je goed over ge´nstrueerd wordt op het moment dat je met deze jonge vrouw op stap gaat. 


Vind je het leuk om samen activiteiten te ondernemen? Heb jij een proactieve houding en kun jij na duidelijke instructies omgaan met epilepsie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ge´nteresseerd in deze leuke vrijwilligersjob? Stuur dan een bericht onder vermelding van vacaturenummer V128.0318 naar vrijwilligers@daelzicht.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 


 

[terug]

01-01-2019 - Sittard V310.0518 Vrijwilliger gevraagd voor begeleiding naar Manege de Huif

Voor een jongeman uit Sittard zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om hem 1x per week te begeleiden naar Manege de Huif in Heel. Hier maakt hij een ritje op het huifbed. Dit is een stalen constructie waarin twee getrainde paarden lopen. Over de ruggen van de paarden is een zeil gespannen waarop deze jongeman ligt. Het huifbed wordt vervolgens rondgereden door een professional. Door de beweging, de warmte van de paarden en de sfeer, werkt dit masserend en ontspannend. Omdat deze jongeman kampt met een spierziekte heeft hij hier veel baat bij. 

Voor het vervoer naar Heel en terug kunnen jullie samen gebruik maken van de regiotaxi. Deze jongeman heeft namelijk een taxipas Ún begeleiderspas. Dus stap maar in!

Lijkt het je leuk om deze jongeman te begeleiden van en naar de Manege en ben jij 1x in de week in de avonduren of in het weekend beschikbaar? 
Neem dan snel contact met ons op. Je interesse kan je kenbaar maken door een bericht te sturen onder vermelding van vacaturenummer V310.0518 naar vrijwilligers@daelzicht.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

[terug]

01-01-2019 - Sittard V309.0518 Rustige vrijwilliger met luisterend oor gezocht

Wij zijn op zoek naar een lieve, betrouwbare en rustige vrijwilliger rond de 25 a 30 jaar voor een jonge dame van 28 jaar oud. Haar voorkeur gaat uit naar een vrouwelijke vrijwilligster die het leuk vindt om haar met enige regelmaat te bezoeken. Ze vindt het leuk om zo nu en dan een activiteit samen te doen, denk bijvoorbeeld aan muziek luisteren, winkelen, naar de bioscoop, wandelen, fietsen, samen koken of ergens een hapje gaan eten. Maar soms is een fijn gesprek en het feit dat je op bezoek komt voor haar al voldoende. Deze jonge dame kan namelijk niet zo goed tegen drukte. 

Ben jij de rust zelve en bied jij iemand graag een luisterend oor? Kun je initiatief nemen om contact te maken en kunnen wij op jou bouwen? Dan is deze vrijwilligersvacature je op het lijf geschreven. 

Interesse in deze leuke vrijwilligersvacature? Stuur dan een bericht onder vermelding van vacaturenummer V309.0518 naar vrijwilligers@daelzicht.nl Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.


 

[terug]

01-01-2019 - Sittard V306.0418 Vrijwilliger gevraagd voor activiteiten en kleine uitstapjes

Voor een vrolijke jonge dame met het syndroom van down, zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om met enige regelmaat in de avonduren of in het weekend samen met haar te knutselen. Dit is iets wat ze ontzettend graag doet. Ook kan ze erg genieten van samen een wandelingetje maken, spelletjes doen, winkelen of een bezoekje brengen aan de bioscoop. Uiteraard overleggen we graag met jou over de frequentie van de bezoekjes en de dagen en tijden. 

Ben jij iemand die het leuk vindt om creatief bezig te zijn, houd je van gezelligheid en ben jij er ook voor in om kleine uitstapjes te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Ge´nteresseerd in deze leuke vrijwilligersjob? Stuur dan een bericht onder vermelding van vacaturenummer V306.0418 naar vrijwilligers@daelzicht.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

 

[terug]