Vrijwilligersvacatures


Vrijwilligers zijn voor Daelzicht onmisbaar en betekenen veel voor onze cliŽnten. Vrijwilligerswerk biedt leuke sociale contacten geeft je de kans je kennis, talenten en ervaring in te zetten voor een ander. Dat geeft een goed gevoel! Daelzicht is voortdurend op zoek naar vrijwilligers voor heel uiteenlopende taken.

 

Klik hier voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij Daelzicht.

Reageren en contact

Op deze pagina staan de vrijwilligersvacatures. Je kunt reageren op een vacature door contact op te nemen met onze coŲrdinator vrijwilligerswerk Rian Eger-Hornman, via 06 - 30 26 12 61 of vrijwilligers@daelzicht.nl. Vermeld hierbij altijd het vacaturenummer.

Ook als er niet meteen iets voor je bij zit, zijn er vaak nog andere mogelijkheden. Ben je geÔnteresseerd in vrijwilligerswerk bij Daelzicht of wil je
 vrijblijvend bespreken wat jouw mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Overzicht vrijwilligersvacatures


13-12-2018 - Holtum V312.1218 Zwemvrijwilliger gevraagd voor DC de Munnik

Ondersteuning gezocht voor zwemuurtje bij dagcentrum de Munnik in Holtum

Als jij graag in het zwembad vertoeft en het jou leuk lijkt om met (slechtziende) cliŽnten het water in te gaan om ze te begeleiden in het ondiepe gedeelte van het zwembad, aarzel dan vooral niet en meld je aan voor deze leuke, gezellige activiteit!

Op de dinsdagen van 12.30 Ė 15.30 uur wordt jouw ondersteuning voor deze zwemactiviteit zeer op prijs gesteld. Je ondersteunt en begeleidt de cliŽnten steeds samen met een begeleider van dagcentrum de Munnik. Het omkleden van de cliŽnt hoort niet tot jouw taken, dit wordt door de begeleiders van het dagcentrum gedaan.

Als het je gezellig lijkt om samen met de bus naar het zwembad te gaan dan kan dit uiteraard. Wil je liever op eigen gelegenheid gaan, dan kan dit natuurlijk ook; de keuze is aan jou!

Jouw ondersteuning zal zeer worden gewaardeerd; dus aarzel vooral niet en meld je aan. Dit kan door het sturen van een mailtje naar vrijwilligers@daelzicht.nl

 

[terug]

10-12-2018 - Koningslust, V144.1218 Goedlachse cliŽnt zoekt paardrij-maatje

Zoek je een leuke, gezellige, dankbare invulling van de vrijdag en lijkt het jou leuk om een cliŽnt te begeleiden naar het paardrijden bij Manege Beekshof in Boekend?
Dan zijn we op zoek naar jou!

De cliŽnt, een jongeman van 25 jaar, heeft een ernstige verstandelijke beperking; het is goedlachse jongen die zijn begeleider/vrijwilliger herkent als die hem benaderen.
Hij communiceert door middel van geluiden en/of  door jou bij de hand te nemen. Jouw nabijheid en begeleiding tijdens het paardrijden maken het verschil voor hem; een klein gebaar met een groot resultaat.
 

Aarzel dus niet en wordt de persoon die hem gezelligheid, veiligheid en structuur kan bieden tijdens het paardrijden.

Wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen door het sturen van een mailtje naar
vrijwilligers@daelzicht.nl

 

[terug]

04-12-2018 - Koningslus, V143.1218 Maatje gezocht voor vrolijke jongeman

Wij zoeken jou: een vriendelijke vrijwilliger voor een vrolijke jongeman van 34 jaar uit Koningslust met een verstandelijke beperking.

Deze jongeman werkt op de Boerderij in Koningslust en houdt zich daar het liefste bezig met de beesten en wandelen samen met andere cliŽnten. 

Omdat hij zelf heel graag anderen helpt, zou hij het erg leuk vinden als iemand hem af en toe meeneemt op een uitje of met hem naar een activiteit kan gaan zoals bijvoorbeeld volksdansen of huifbedrijden in Heel.

Ook een bezoekje aan de Efteling, een dagje Kevelaer, op de fiets een terrasje pikken of lekker samen gaan uiteten zijn tripjes die jullie samen kunnen ondernemen.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten? Dan kun je een mailtje sturen naar vrijwilligers@daelzicht.nl

 

[terug]

26-11-2018 - Koningslust, V142.1118 Maatje voor vrolijke, gezellige, beetje eigenwijze cliŽnt

Maatje gezocht voor vrolijke, gezellige, beetje eigenwijze cliŽnt in Koningslust

Voor een mannelijke cliŽnt van 31 jaar zijn we op zoek naar, bij voorkeur, een mannelijk maatje! Zijn hobbyís zijn voetballen, voetbal kijken, landbouwvoertuigen bekijken, muziek luisteren, terrasje pakken, toeren en spelletjes spelen. Hij zou het geweldig vinden om iemand te ontmoeten die er voor hem kan zijn en die leuke dingen met hem kan ondernemen. Deze jongeman is tevens een vrolijke vriendelijke kletskous en hij vindt het ook erg leuk als er naar hem wordt geluisterd. ĎDenk kleiní is op hem van toepassing.

Voor deze vrijwilligersklus geldt eens te meer dat je met een heel klein beetje persoonlijke aandacht het grote verschil kan maken voor onze cliŽnten.

Jouw interesse kun je kenbaar maken door een mailtje te sturen naar
vrijwilligers@daelzicht.nl

 

[terug]

22-11-2018 - Koningslust V141.1118 Fiets-klusser gezocht voor Boerderij Savelberg

Vind jij het leuk om samen met (hoog niveau) cliŽnten te sleutelen aan fietsen

Ben jij een kei in het plakken van banden, het checken van remmen, kortom veel kan repareren wat er kapot kan gaan aan een fiets? Dan ben jij degene die wordt gezocht!

Het zou heel fijn zijn als je een klein groepje cliŽnten 1 dagdeel per week komt ondersteunen bij reparaties en het nakijken van fietsen.

Welk dagdeel dit wordt, kan in overleg worden afgesproken tussen jou en de groep.

Dus: aarzel niet en meld je aan voor deze dankbare en productieve klus die je samen met de cliŽnten gaat doen. Draag jouw steentje bij en meld je aan via  vrijwilligers@daelzicht.nl

 

[terug]

15-10-2018 - Heel V216.1018 Chauffeur gevraagd voor de E-taxi

We zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om op woensdag onze E-taxi te besturen. De E-taxi is een elektrokar, waarmee cliŽnten die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten vervoerd worden op ons instellingsterrein in Heel. 

Als vrijwilliger haal je de cliŽnten op bij hun woongroep en breng je ze naar een andere (dagbestedings)locatie op het terrein. Na afloop breng je iedereen weer thuis. 

Ben je graag onderweg? Vind je het leuk om onze cliŽnten van A naar B te brengen? Ben je lichamelijk fit 
en in staat om een rolstoel te duwen? Ben je in het bezit van een rijbewijs B en ben je op woensdag van 9.30 Ė 13.00 uur en/of van 14.30 -16.15 uur beschikbaar? Meld je dan aan!

GeÔnteresseerd in deze leuke vrijwilligersjob? Stuur dan een bericht onder vermelding van vacaturenummer 
V216.1018 naar vrijwilligers@daelzicht.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

 

[terug]

15-10-2018 - Heel V217.1018 Vrijwilliger gezocht voor individuele ondersteuning Manege de Huif

Wij zijn voor een vriendelijke meneer met een matige verstandelijke beperking uit Heel op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die hem 1x per 14 dagen op donderdagavond wil begeleiden naar manege de Huif. Hier gaat hij paardrijden. 

Deze meneer kan onder begeleiding zelfstandig fietsen op zijn driewieler, maar een ritje met de auto naar manege de Huif vindt hij ook erg fijn. Voorafgaand aan het paardrijden maakt hij graag een praatje met jou of met de andere aanwezigen op de manege. Ook aait hij graag de paarden. 

Naast het paardrijden zou deze meneer het ook ontzettend leuk vinden om samen met jou andere activiteiten te ondernemen. Hij is erg geÔnteresseerd in activiteiten met dieren, zoals diersnoezelen, 
honden uitlaten of de kinderboerderij bezoeken. Ook kent deze meneer ontzettend veel dieren en vindt hij het leuk om feiten over de dieren te leren.

En dan heeft hij nog een grote passie, eentje voor autoís en treinen. Ieder automerk herkent hij in een oogopslag. En ga je met hem op stap, dan is dit uitstapje natuurlijk niet compleet zonder het eten van een lekker gebakje!

Heb jij affiniteit in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking? Kun jij daarnaast ook consequent en duidelijk zijn in het contact met de ander en ben jij af en toe in voor een grapje? 
Dan is deze vrijwilligersvacature echt iets voor jou!

Indien je belangstelling hebt, laat het ons even weten. We gaan graag met jou in gesprek over deze leuke vacature. Stuur je reactie onder vermelding van: vacaturenummer V217.1018 naar 
vrijwilligers@daelzicht.nl Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

[terug]

02-10-2018 - Beek V311.0918 Zwemvrijwilliger gezocht!

Hou je van zwemmen? Vind je het leuk om anderen te begeleiden bij het zwemmen en bij plezier maken in het water? 
Heb jij op maandagmiddag vrij en wil je je middag op een leuke en zinvolle manier invullen? 
Dagcentrum de Dagbeeker is op zoek naar een enthousiaste zwemvrijwilliger voor het ondersteunen van de zwemactiviteit bij zwembad de Haamen in Beek.

De zwemgroep van Dagcentrum de Dagbeeker bestaat uit een achttal cliŽnten, zowel mannen als vrouwen,  met een matige verstandelijke beperking. 
De groep wordt begeleid door twee professionals. Voor de damesgroep zijn we op zoek naar een vrouwelijke vrijwilliger die extra ondersteuning kan bieden zowel tijdens het zwemmen als bij het omkleden.  

Tijdens het zwemmen worden er laagdrempelige oefeningen aangeboden, waarbij plezier hebben in het water centraal staat. 

Als zwemvrijwilliger voer je samen met de cliŽnten deze oefeningen uit en ondersteun je waar nodig. Omdat niet iedereen even goed ter been is, zou het ook fijn zijn als je zowel de dames als heren kan ondersteunen bij het lopen van het kleedlokaal naar het zwembad en weer terug. Bij het omkleden sluit je aan bij de dames. Ze zijn vrij zelfstandig, maar hier en daar kunnen ze wel wat hulp en/of instructie gebruiken. 

Heb jij affiniteit in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking? Ben je fysiek fit en vind je het leuk om te zwemmen?  Ben jij op maandagmiddag van 13.10 uur tot ongeveer 14.45 uur beschikbaar? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Indien je belangstelling hebt, laat het ons dan weten! Wij gaan graag met jou in gesprek over deze leuke vacature. Stuur je reactie onder vermelding van V311.0918 naar vrijwilligers@daelzicht.nl  Wij nemen dan met jou contact op.

 

[terug]

18-09-2018 - Koningslust V140.0918 Dame van 73 jaar zoekt een maatje

Hou je van gezelligheid en maak je graag een wandeling? Vind je het leuk om te toeren met de auto en ga je er graag op uit om ergens een kopje koffie te drinken?
Kom dan eens kennismaken met onze lieve bewoonster van 73 jaar. Ze kan ontzettend genieten van de kleine dingen in het leven en kan niet wachten om er samen met jou op uit te gaan.

Deze dame heeft een ernstige verstandelijke en motorische beperking en functioneert op peuterleeftijd. Praten is voor haar lastig, maar door middel van losse woorden, gebaren en non-verbale communicatie kan ze duidelijk maken wat ze wel en niet prettig vindt. Ben jij zorgzaam, geduldig en sta jij ervoor open om haar te leren kennen en begrijpen? Dan komt het helemaal goed!

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Heb je affiniteit in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking en heb je zin om af en toe met deze bewoonster er op uit te gaan. Dan reageer snel! Dagen en tijden zijn allemaal bespreekbaar!

Stuur je reactie onder vermelding van V140.0918 naar vrijwilligers@daelzicht.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk met jou contact op.

 

[terug]

17-09-2018 - Koningslust V139.0918 Individuele begeleider gezocht voor cliŽnte in Koningslust

Voor een dame uit Koningslust zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om haar 1 keer in de drie weken op donderdagochtend te begeleiden bij Manege de Huif in Heel. Hier maakt ze een ritje op het huifbed. Dit is een stalen constructie waarin twee getrainde paarden lopen.
Over de ruggen van de paarden is een zeil gespannen waarop deze dame ligt. Het huifbed wordt vervolgens rondgereden door een professional. Door de beweging, de warmte van de paarden en de sfeer, werkt dit masserend en ontspannend.

Omdat deze dame vaak een tijdje moet wachten voordat ze aan de beurt is, zou het fijn zijn als een lieve, begripvolle vrijwilliger haar op dat moment nabijheid wil bieden en haar wil ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld door samen iets te drinken of een ommetje te gaan wandelen.

Deze vitale dame functioneert op het niveau van een kind van 1 jaar en is dol op liedjes zingen. Daarnaast is ze bekend met epilepsie. Omdat ze vaker een aanval kan krijgen, is er een duidelijk epilepsieprotocol opgesteld waar je goed over geÔnstrueerd wordt op het moment dat je met haar naar buiten wil gaan. Daarnaast kun je altijd terugvallen op de begeleiders die aanwezig zijn bij manege de Huif."

Voor het vervoer naar Heel mag je meerijden met de bus vanuit Savelberg, maar de mogelijkheid bestaat ook om op eigen gelegenheid naar Heel te komen. Maar als je wil, dan stap gerust in!

Lijkt het je leuk om deze dame te begeleiden bij Manege de Huif, ben jij fysiek fit en ben jij 1x in de drie weken op donderdagochtend beschikbaar? Heb jij affiniteit in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking? Neem dan snel contact met ons op. Je interesse kan je kenbaar maken door een bericht te sturen onder vermelding van vacaturenummer V139.0918 naar vrijwilligers@daelzicht.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

[terug]

11-09-2018 - Heel V214.0918 'Helpende hand' gevraagd voor kerkelijke vieringen Daelzicht

Midden in Heel staat de Stephanuskerk waarvan de toren nog dateert uit de elfde of twaalfde eeuw. Binnen in de kerk worden er naast de gebruikelijke missen ook mooie vieringen door Daelzicht georganiseerd, die wekelijks worden bezocht door zoín 80 Ė 100 cliŽnten. En daar hoort natuurlijk ook muziek bij, die wordt verzorgd door ons eigen koor Ďde Joepersí.

Om deze wekelijkse mis en het koffiemoment na afloop te kunnen blijven realiseren, zijn we dringend op zoek naar een Ďhelpende handí voor de volgende taken:
-  klaarmaken van de kerk en voorbereidingen treffen voor de mis;
- onderhouden van de togen en kleding van de misdienaars;
- het controleren van de kaarsen;
- zorgen voor koffie, thee e.d. in de Taveerne (ontmoetingscafť van Daelzicht);
- zorgen voor het op peil houden van de voorraden.

Ben je gemotiveerd, weet jij van aanpakken en heb je een dienstverlenende instelling? Ben jij minimaal 1x per maand op zondag beschikbaar van 10.00 Ė 12.00 uur? Heb je daarnaast ook affiniteit in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking? Dan is deze afwisselende vrijwilligersfunctie echt iets voor jou!

Indien je belangstelling hebt voor deze leuke vrijwilligersvacature, dan gaan we graag met jou in gesprek. Stuur je reactie onder vermelding van vacaturenummer V214.0918 naar 
vrijwilligers@daelzicht.nl  Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

[terug]

04-09-2018 - Panningen V138.0830 Cateringhulp gezocht voor atelier Oet de Verf

Voor cliŽnten die werken in ons atelier Oet de Verf in Panningen zijn wij op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die op maandag, dinsdag, woensdag - en/of donderdag van 10.00 - 15.30 uur kan komen helpen in de catering.

Heb jij zin en tijd om ervoor te zorgen dat het op catering-gebied perfect verloopt? Ben jij zorgzaam en vind je het leuk om de cliŽnten te verwennen met een lekker kopje koffie? Dan heten wij jou van harte welkom binnen een kleurrijk en gezellig atelier.

Het zou fijn zijn als jij ervoor kan zorgen dat:
- onze kunstenaars een kop koffie of thee krijgen om 10.30 uur en om 14.30 uur
- tussen de middag de eettafels in orde worden gemaakt voor de lunch
- de vaatwasser wordt in- en uitgeruimd

Wil je iets betekenen voor een ander dan is deze vacature echt iets voor jou!
Indien je belangstelling hebt, laat het ons dan weten! Wij gaan graag met jou in gesprek.

Stuur jouw reactie onder vermelding van V138.0830 naar vrijwilligers@daelzicht.nl. Wij nemen dan met jou contact op.

 

[terug]

30-08-2018 - Sevenum V137.0818 Jongedame zoekt vrijwilliger om er samen op uit te gaan

Wij zijn voor een vitale jongedame van 21 jaar uit Sevenum op zoek naar een enthousiaste en positief ingestelde vrijwilliger die vrijetijdsactiviteiten met haar wil ondernemen. Samen winkelen, een bezoekje brengen aan de bioscoop, terrasje pikken, een ommetje rennen, bowlen of zwemmen zou tot de vele mogelijkheden kunnen behoren.
 

Deze jongedame is rustig en behulpzaam en functioneert op het niveau van een 9 jarige. Ze is op zoek naar vrouwelijke vrijwilligster, liefst in de leeftijd van 25-40 jaar.
 

Heb jij zin en tijd om er samen met haar op uit te gaan? Heb jij affiniteit in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking en ben jij af en toe op donderdag of in het weekend beschikbaar? Dan zijn we op zoek naar jou!! Werktijden in overleg.

GeÔnteresseerd in deze leuke vrijwilligersjob? Stuur dan een bericht onder vermelding van vacaturenummer V137.08018 naar vrijwilligers@daelzicht.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

 

[terug]

28-08-2018 - Koningslust V136.0818 Vrijwilliger gezocht voor gezellige uitstapjes

Voor een mevrouw uit Koningslust zijn wij op zoek naar een rustige,enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om een wandeling te maken door ut stedje Venlo en dan gezellig een terrasje te pikken. Op haar wensenlijstje staat ook een bezoekje brengen aan de markt in Panningen en daar gezellig overheen te struinen en dan ergens een kopje koffie te gaan drinken met een lekker broodje gezond.


Je kunt zelf bepalen wanneer het jou uitkomt om samen op stap te gaan; zij kan bijna alle dagen van de week.Mevrouw heeft een verstandelijke beperking maar ziet zichzelf als normaal begaafd. Het is fijn als je haar in haar waarde laat en je je aanpast aan haar wensen. Als je echt iets wilt betekenen voor een ander dan is deze vacature echt iets voor jou!

Indien je belangstelling hebt, laat het ons dan weten! Wij gaan graag met jou in gesprek over deze vacature. 


Stuur je reactie onder vermelding van V136.0818 naar vrijwilligers@daelzicht.nl. Wij nemen dan met jou contact op.

 

[terug]

06-08-2018 - Sittard V307.0518 Betrouwbare vrijwilliger gezocht voor uitstapjes

Onze bewoonster is een 46 jarige vrouw uit Sittard die in haar vrije tijd graag een wandelingetje maakt, een terrasje pikt of een bezoekje brengt aan de bioscoop. Daarnaast gaat ze graag naar de stad of lekker uit eten. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om deze uitjes samen met haar te ondernemen. Liefst af en toe in het weekend of op doordeweekse dagen in de avonduren. We overleggen graag met jou over de gewenste dag(en) en tijden.  

De vrijwilliger waar we naar op zoek zijn is open, eerlijk en betrouwbaar. Daarnaast is het fijn als je als je je eigen grenzen goed kan aangeven. Onze bewoonster is namelijk erg enthousiast en zou zomaar al je aandacht kunnen opeisen. Samen kunnen we hier duidelijke afspraken over maken.

Ben jij iemand die affiniteit heeft in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking? Ga jij er ook graag op uit en lijkt het je leuk om dit samen met onze bewoonster te doen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

GeÔnteresseerd is deze leuke vrijwilligersjob? Stuur dan een berichtje onder vermelding van vacaturenummer V307.0518 naar vrijwilligers@daelzicht.nl Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

 

[terug]

02-08-2018 - Panningen V133.0622 Vrijwilliger gevraagd voor uitstapjes

Wij zoeken voor een dame uit Panningen een vrijwilliger die af en toe samen met haar iets leuks wil ondernemen. Ze houdt ervan om een wandelingetje te maken, samen te winkelen, kleine boodschapjes te doen. Maar ook van uitstapjes kan ze erg genieten. Kortom: we zijn op zoek naar iemand die er af en toe voor haar is en er samen met haar op uit wil gaan. 

Deze mevrouw heeft een licht verstandelijke beperking. Binnenhuis loopt ze met een rollator en buitenshuis maakt ze gebruik van haar rolstoel, omdat ze aan haar linkeroog blind is. 

Ben jij wekelijks, 1x per 2 weken of 1x per maand op woensdag en/of op vrijdag beschikbaar? En heb je zin om het leven van deze lieve vrouw te verrijken? Neem dan snel contact met ons op.  

Je interesse kan je kenbaar maken door een bericht te sturen onder vermelding van vacaturenummer V133.0622 naar vrijwilligers@daelzicht.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 

 

[terug]

02-08-2018 - Koningslust V126.0218 Jongedame zoekt een contactvrijwilliger

Hallo, ik ben een jongedame van 23 jaar en ik woon bij Daelzicht in Koningslust. Ik ben op zoek naar een vrijwilliger omdat mijn netwerk erg klein is. Mijn interesses zijn: sportief bezig zijn, creatief bezig zijn, muziek luisteren, zelf nummers schrijven, Pokťmon go spelen, winkelen, ect.

 

Ik zou het fijn vinden om niet steeds op de groep te zijn,  daarom zou ik het leuk vinden om iets met mijn vrijwilliger te kunnen ondernemen buiten de groep bijvoorbeeld een middagje of een avondje. 

 
Ik ben op zoek naar een vrijwilliger in de leeftijdscategorie 25 tot 40 jaar. Mijn vraag is om af en toe met mij leuke dingen te ondernemen. Natuurlijk kunnen we ook in overleg bekijken wat we wel en niet kunnen doen. Heb ik jouw interesse gewekt en zou je meer over mij willen weten? Stuur dan een mailtje naar: vrijwilligers@daelzicht.nl

 

[terug]

02-08-2018 - Heel V213.0718 Vrijwilliger gevraagd voor activiteiten en uitstapjes

Twee broers woonachtig in Heel, zijn afzonderlijk van elkaar op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor het ondernemen van leuke activiteiten. Ze wandelen graag, brengen graag een bezoekje aan familie, aan de Pia Hoeve of aan de Efteling. Maar ook andere activiteiten behoren tot de mogelijkheden.

Er worden ook met regelmaat leuke groepsactiviteiten georganiseerd door de woongroep waar beide heren wonen. Het zou ontzettend fijn zijn als je hierbij mee wil gaan om een van beide heren individueel te begeleiden. 

Beide broers hebben een ernstige verstandelijke beperking en functioneren op peuterniveau. Daarnaast is er sprake van autisme. Zij voelen zich het prettigst als vooraf duidelijk is hoe de dag gaat verlopen. Dit zorgt voor houvast, overzicht en rust. In het contact hebben ze even tijd nodig om aan nieuwe mensen te wennen. Als ze eenmaal vertrouwd met jou zijn, praten ze in losse woorden of korte zinnen.

We zijn op zoek naar een vrijwilliger die af en toe in de avonduren, weekenden en soms overdag (bij een activiteit) beschikbaar is. We overleggen graag met jou over de dagen en tijden. 

Ben jij die gemotiveerde en warme persoon die zich heeft voorgenomen om meer te betekenen voor een ander? Heb jij daarnaast ook affiniteit en enige kennis in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking en autisme? Laat het ons weten!!

Indien je belangstelling hebt voor deze leuke vacature, dan gaan we graag met jou in gesprek. Stuur je reactie onder vermelding van vacaturenummer V213.0718 naar vrijwilligers@daelzicht.nl  Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

[terug]

02-08-2018 - Koningslust V135.0718 Vrijwilliger gevraagd voor gezellige uitstapjes

Voor een mevrouw uit Koningslust met een licht tot matige verstandelijke beperking zijn we op zoek naar een enthousiaste mannelijke vrijwilliger die het leuk zou vinden om af en toe  met haar ergens een kopje koffie te gaan drinken. Ook het bezoeken van een theatervoorstelling (musical/opera) staat op haar wensenlijstje. 

Deze mevrouw maakt graag een praatje. En ondanks dat ze een duidelijke eigen mening heeft, gaat ze graag met jou in overleg over de dingen die ze leuk vindt om te doen. Het mooie hierbij is, dat je in overleg zelf kan bepalen wanneer het voor jou uitkomt om met haar op stap te gaan. Deze mevrouw kan namelijk bijna iedere dag!

Voor lange afstanden maakt ze gebruik van een rolstoel. Maar het liefst loopt ze zelf (korte stukjes) met ondersteuning van haar rollator. Beschik je over een auto? Dan zou dat heel fijn zijn.  

Wil jij ťcht iets betekenen voor een ander? Kun jij iemand in zijn waarde laten en ben je ook nog bereid om je tempo afstemmen op de ander? Dan zijn we op zoek naar jou!

Indien je belangstelling hebt, laat het ons even weten. We gaan graag met jou in gesprek over deze leuke vacature. Stuur je reactie onder vermelding van: vacaturenummer V135.0718  naar vrijwilligers@daelzicht.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

[terug]

17-07-2018 - Koningslust V125.0218 Wandelmaatje gevraagd

Voor een meneer uit Koningslust zijn we op zoek naar een wandelmaatje. Hij wandelt ontzettend graag en vindt het heerlijk om buiten rond te kijken en om de wind door zijn haren te voelen. Tijdens het wandelen maakt hij gebruik van een elektrische duwrolstoel. Er ontbreken alleen nog twee paar warme handen die deze rolstoel willen voortduwen.

Deze meneer heeft een ernstige verstandelijke beperking. Hij kan enkele woorden zeggen en begrijpt kort gesproken zinnen. Wil jij echt van betekenis zijn voor een ander, kom dan gerust eens kennis maken. Je mag de wandelmomenten naar eigen wens (in overleg) invullen.   

Heb jij enige kennis en affiniteit  in het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking. Ben jij daarnaast ook zorgzaam, begripvol en wandel je graag? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

Je kan je interesse voor deze vrijwilligersvacature kenbaar maken door een bericht te sturen onder vermelding van vacaturenummer V125.0218 naar vrijwilligers@daelzicht.nl Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

[terug]

05-07-2018 - Koningslust V127.0318 Begeleidingsvrijwilliger gezocht voor busrit

Wij zijn voor een meneer uit Koningslust op zoek naar een rustige en enthousiaste vrijwilliger, die het leuk vindt om hem te begeleiden in het busje van en naar het zwembad in Panningen.

Vanwege zijn ernstige verstandelijke beperking en autisme, zijn veel situaties voor hem niet te overzien. Met name in de drukke bus zorgt dit voor onrust. Het zou fijn zijn als jij hem op deze momenten nabijheid kan bieden en hem kan vertellen wat er allemaal gebeurt, met 
ondersteuning van verwijzers.

Mocht je over een auto beschikken, dan is het voor de toekomst misschien een idee om samen met de auto naar het zwembad te gaan. Uiteraard in overleg. Voor de rust van deze meneer zou dit erg welkom zijn!

Ben jij op maandagmiddag van 14.00-15.30 uur beschikbaar? Deins jij er niet voor terug als deze meneer een keertje gilt of van jou wegloopt? Begrijp jij wat zijn hulpvraag is, ook als hij deze niet in woorden kan uitdrukken? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Indien je geÔnteresseerd bent, dan laat het ons even weten. Het is geen probleem als je geen waterrat bent, want je hoeft zelf niet het water in. Stuur je reactie onder vermelding van vacaturenummer V127.0318 naar vrijwilligers@daelzicht.nl Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. 


 

[terug]