Vrijwilligerswerk bij Daelzicht

Vrijwilligers zijn voor Daelzicht onmisbaar en betekenen heel veel voor onze cliŽnten. Dankzij vrijwilligers wordt hun sociale netwerk groter en kunnen ze vaker genieten van leuke activiteiten in de vrije tijd. De persoonlijke aandacht doet hen goed. Bij Daelzicht zijn meer dan 700 vrijwilligers actief en dat waarderen wij enorm!

Wat kan ik doen als vrijwilliger?
We onderscheiden twee soorten vrijwilligers: contactvrijwilligers en activiteitenvrijwilligers.

Als contactvrijwilliger ben je er voor ťťn voor meerdere cliŽnten. De naam zegt het al: je bent contactpersoon. Je gaat bijvoorbeeld samen gezellig lunchen of naar de bioscoop. Ook een bezoekje aan de woonplek van de cliŽnt is al geweldig. Dankzij contactvrijwilligers ontmoeten de cliŽnten meer mensen. We zoeken graag samen met jou naar een cliŽnt die goed bij jou past.

Als activiteitenvrijwilliger help je medewerkers van Daelzicht bij allerlei activiteiten. Denk hierbij aan koken op de woongroep, spelletjes doen, of uitstapjes naar een dierentuin of pretpark. Ook kun je ondersteunen bij grote evenementen binnen Daelzicht, zoals carnaval, de motorrun en de kermis. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar. Er zijn veel mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan, waardoor er altijd iets is dat bij je past!

Kan ik vrijwilliger worden?
Vrijwilligerswerk bij Daelzicht is er voor iedereen die zich voor onze cliŽnten wil inzetten. Je hebt geen specifieke beroepsopleiding of ervaring nodig. Wel vragen we een verklaring omtrent gedrag (VOG), die we samen met jou regelen.

Vergoedingen en verzekeringen
Als vrijwilliger van Daelzicht ontvang je een reiskostenvergoeding. Je bent verzekerd tegen Wettelijke Aansprakelijkheid en ongevallen binnen de tijden dat je als vrijwilliger actief bent.

Heb je interesse, of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Rian Eger-Hornman, coŲrdinator vrijwilligerswerk, via 06 Ė 30 26 12 61 of vrijwilligers@daelzicht.nl.

Wij gaan graag met jou op zoek naar vrijwilligerswerk dat bij je past!